sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joululahjat osa kuusi: kummipoika kohta 3 v.


Pienempi kummipoikani on siinä mielessä haasteellisempi lahjottava, että hänenkin äitin ompelee ja varsin taidokkaasti ja tuotteliaasti ompeleekin. Pidin kuitenkin kummitädin oikeuteni ja ompelin muruselle pehmeän paketin, jonka sisältö näytti tältä:


Paapiin kaavakirjan pystykauluscollari valmistui konecollarista. Tosi kiva kaava, mutta väittäisin mitoitusta naftiksi. Taskut ovat pusakassa kivat ja tärkeät ainakin meidän kaksivuotiaalle.
Kummipoikakangasjemmassa oli tämä syksyinen volkkari -digiprintti, joka on niin ihanan värinen. Tätä kangasta ei pitäisi kummipojan äidiltä löytyä, joten ompelin sen Paapiin kaavakirjan Myyry-kaavalla, mutta hihanpituutta pidensin hitusen.Alkuvuonna pidettäviin kolmevuotisjuhliin olin luvannut ommella rusettipaidan, joten lunastin lupauksen jo nyt. Trikoo on Kangaskapinalta, raita Bellabitiltä ja rusetin tilkku Vimman lettiä. Paidan kaavana Myyry myöskin.


Housuissa kaava on muokattu Papun housukaavasta, lahkeita pidennetty ja resoreita lyhennetty. College on Kangaskapinalta.


Taitetut puntit...


...ja suorat resorit.

Toivottavasti olivat muruselle mieluisia ja äidillekin.


lauantai 30. joulukuuta 2017

Joululahjoja osa viisi: virkatut muumit


Vuosi sitten annoin kummipojalleni joululahjaksi virkatun Muumipeikon. Kuluneena vuonna perheen uudesta vauvasta tuli ihana kummityttöni. Toki myös hänen oli saatava oma muuminsa. Kuulin kerran perheen esikoisen sanoneen isosiskojen olevan kuin Niiskuneiti ja Mymmeli, pikkuveljen Muumipeikko ja pikkusiskon Myy. Oli siis selvää, keiden hahmot perheen tytöille joulupaketteihin virkkasin.

Mymmeli on virkattu muokaten Pikku Myyn ohjeesta kirjasta Mukavat muumiamigurumit. Kirjasta löytyy siis Pikku Myyn ja Niiskuneidin ohjeet sekä monen muun Muumilaakson hahmon.

Lankana muumeissa on pääasiassa Dropsin Muskat. Muutama väri on Novitan Miamia ja muita, joiden kääreet olen irroittanut aiemmin.


Täytynee tulevina jouluina kasvattaa muumiperhettä :)

perjantai 29. joulukuuta 2017

Kurkistus pukinkonttiin osa neljä: villasukkia


Tänä vuonna valmistui historiallisen vähän sukkia joululahjaksi. Itseasiassa minusta tuntuu, että tänä vuonna ylipäänsä neuloin vain muutamat sukkaparit. Villasukkajemmasta löytyi sen sijaan toistakymmentä sukkaparia, mutta niistäkin vain kaksi vaihtoi kotia. Tarve ei siis varsinaisesti ollutkaan neuloa.

Oma esikoinen sai korallinsävyiset valepalmikkosukat ja hänen bestisten pakettiin neuloin perinteisesti villasukat, joissa tänä vuonna mallina piirakkasukka. Lankana sukissa on Novitan Seitsemän veljestä.


torstai 28. joulukuuta 2017

Kurkistus pukin konttiin osa kolme: mies


Mies on varmasti jo hyvin tietoinen siitä, mitä jouluisin paketista minulta kuoriutuu. Tänäkin vuonna siis uusi yöpuku ja kasa boksereita, joilla sain tilkkulaatikkoani hieman kevennettyä. Poikkeuksellisesti tänä vuonna bokserit sai mie keskimmäisen kummisetä, jolle yhdessä pöksyt askarreltiinkin syliompeluna. Keskineiti on muutenkin kovin kiinnostunut ompeluhommista ja rakastaa kankaita.

Miehen paketin yöpuku on ommeltu samalla kaavalla kuin viime vuonna, kaava taisi olla viime joulun alla Ottobressä. Samassa lehdessä oli muistaakseni yöasukaavat koko perheelle. 

Simpson-kankaan ostin tutulta, housuihin saivat kelvata joutavin sininen trikoo. Boksereissa kaava on tulostettu Kangaskapinalta, luottokaava näiden suhteen.


Yhteensä boksereita ompelin kuudet, joista viidet siis päätyivät miehen lahjakääreisiin.


keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Joulukuun ompeluvaihto

Nyt joulukuussa meillä oli hieman erilainen "kuukausittainen ompeluvaihto": meillä paketin sai joka tyttö ja sain lisäksi itsekin. Vastavuoroisesti vastasin yhtä monella ommellulla vaatekappaleella, mutta koska vastaanottajia oli vähemmän, sai poju ja äiti useamman vaatteen. 

Kuvat ovat valitettavasti varsin hätäisiä. Nopeaa kuvaushetkeä seurasi vaatteiden paketoiminen ja kiitäminen postiin. Kyllä näistä kuitenkin selkoa taitaa saada.


Äidin paketista löytyi mekko Ommellisen kaavalla, helmaa tosin itse tykkään tehdä lyhyemmäksi. Kangas lienee Kangaskapinalta, mutta jo tovin hyllyssä marinoitunut. 

Taskumekon kaava on Jujunan naisten mekkopaketista. Harmaa ompeluhuonekangas Paapiilta.


Mukaan laitoin vielä Nalle-langasta neulotut Niina Laitisen mallilla neulotut villasukat.
Pienen miehen pakettiin ompelin Jujunan Niina-haalarikaavalla apinayökkärin, Paapiin loppukankaasta Niklas-housut ja Selian pesukarhuista Paapiin kaavakirjan bodyn.Itse tykkään Selian pesukarhuista ihan hurjasti. Täytyisikin ommella loputkin vaatteeksi.

Mukaan tein vielä Jujunan Nooa-bodykaavalla traktoribodyn ja sen kanssa yhteensopivat keltaiset collarit Papun kaavaa muokkaillen.Vastapaketissa isot tytöt saivat ihanat Vimman lettikuosiset yläosat ja yksiväriset legginsit - todella ihanat setit! Itse sain Paapiin Flora-mekon Paapiin harmaasta Sadosta. Pikkuneitikin sai upean rusetillisen tunikan ja sen kanssa mätsäävät legginsit. Ihan huippupaketit siis jokainen 😍