lauantai 8. elokuuta 2015

Neuletakki Dropsista, ihana Paris!


En ole juurikaan aiemmin neulonut muita kuin Novitan lankoja. Facebookin neuleryhmät ovat kuitenkin avanneet silmiäni moninkin osin ja tutustuttaneet edes jollain tapaa uusiin tuttavuuksiin. Nyt kun Dropsin langat olivat tarjouksessa ja Adlibris vielä tarjoaa postikulut, ei tuota lankatarjousta voinut ohittaa. Onneksi sanon näin jälkikäteen! I <3 Paris.

Ostoskoriin näpyttelin itselleni kymmenen 50 gramman kerää Paris-merkkistä Dropsin lankaa kanervana sekä kuusi kerää keltaista ja neljä pistaasia. Muutama hajakerä muita töitä ajatellen. Päätin neuloa itselleni neuletakin sekä pikkuneideille. Ai että, mikä kuvaideakin minulle jo iski siskoksista! 

Puolitoista viikkoa aikaisia aamuja, päiväuniaikoja ja myöhäisiä iltoja, vähän ehkä öitäkin, valmis neuletakki Dropsin ohjeella. Tein neuletakin pienimmällä koolla ja mittakin sattui varsin hyvin ohjeen kanssa, mutta... Silti takki on minulle reilu. Harmi! Äitini tosin ihastui takkiin niin värin kuin mallin osalta ja kokoa isompana neuletakki istui hänelle todella kauniisti. Kuvat on kuitenkin otettu minun päälläni, mutta ei voi mitään, neuletakki muuttaa äitini vaatekaappiin. Voinhan sitä joskus lainata.

Ajattelin tilata nyt kuitenkin itselleni uudet langat, ehkä samaa väriä tai ehkä kahtakin eri. Tämän mallin haluaisin toteuttaa myös itselleni, pitää vain muokata ohjetta koon pienemmäksi. Myös toinen Dropsin ohje houkuttelisi aikalailla. Tykkäsin Dropsin ohjeesta tosi paljon jo siitä, että ommeltavat saumat ovat aivan minimissään: vain muutama sentti kainaloiden alla. 
Lanka oli todella positiivinen yllätys. Vaikka puuvilla on löyhäkierteisempää kuin sukkalangat, joita lähinnä on tullut käytettyä, käsi tottui aika nopeasti tämän neulomiseen. Työ luisti bambupuikoilla kuin unelma. Tosin oikeankokoinen pyöröpuikko katkesikin sitten lopulta kaapelin juuresta.
Voi olla, että irrotan takista pöllöaiheiset napit ja lisään ne omaan takkiini. Äitini kelpuuttaa vallanmainiosti takin väriset tai mustat, miksei valkeatkin, napit. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!