tiistai 11. lokakuuta 2016

Näin vääntelet ja kääntelet tuubihuivin -ohjeet

Viikonloppuna vääntelin läjän tuubihuiveja, sillä en vain voinut luovuttaa ennen kuin onnistuisin tekemään tuubihuivin niin, että siinä olisi vain pieni kääntöaukko ja kuvio kulkisi oikeinpäin. Kun sitten onnistuin, päätin kuvata vaiheet tänne, jotta muutkin samoja ihmetyksiä kokevat voisivat onnistua.

Nalle Puh -kangasta oli jäljellä 59 cm korkea ja 49 cm leveä pala, oikein hyvä pala tuubihuiviin. Väittäisin, että sellainen 50 x 50 cm pala on oikein hyvä tähän hommaan.


Ensin taitoin palan oikeat puolet vastakkain niin, että kuvio taittuu vastakkain. Tämän jos tekee toisinpäin, kuvio valmiissa huivissa kulkee sivusuuntaan - testattu on, eikä edes vain yhden kerran. Tähän saumaan jätetään pieni kääntöaukko, jonka itse jätän suhkot lähelle jompaa kumpaa reunaa.Tämän jälkeen putkilosta taitetaan oikeat puolet vastakkain ja tuo ympyräsuu neulataan ja ommellaan täysin ympäri ilman mitään kääntöaukkoja.Sitten huivi pitäisi kääntää ympäri siitä ensimmäiseen saumaan jätetystä pienestä kääntöaukosta.Kääntöaukko umpeen käsin tai koneella ja tadaa! Tuubihuivi on valmis :) mukavaa ja nopeaa. Tällä tavallahan voisi hiuspannatkin valmistaa, testiin nekin.


11 kommenttia:

 1. Suurkiitos ohjeesta. Pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mä tätä myös ihmettelin, mutta luovutin. Ihmettelin että miten yksinkertainen asia voi olla niin vaikea toteuttaa

  VastaaPoista
 3. Onko tämä siis tarkoitus vain vetää pään yli kaulalle vai tuleeko tää jotenkin kierteelle? Lapsen vai aikuisen koko tuo 50x50?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on sellainen yksinkertainen, päästäpujotettava malli. Passeli lapsella ja hyvä oli itselläkin. Seuraavaksi kokeilla tuollainen kaksinkertaiseksi kaulaan kieputeltava, siihen leveyttä varata se metri, ellei vähän päällekin.

   Poista
 4. Kiitos!!!! Nyt tämä onnistui ekaa kertaa :)

  VastaaPoista
 5. Vaikka kuinka väännän ja käännän niin ei onnistu 😂 siis ompelenko noi lyhyet sivut yhteen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtöpala on minulla neliö, joten mitähän tarkoitat lyhyillä sivuilla :) seuraathan kuvaa kerrallaan? Itselläni kuosillinen, jotta olisi helpoin hahmottaa, miten päin kuosi pitää kulloinkin kulkea. Toivottavasti onnistut!

   Poista
  2. Lähtöpala on minulla neliö, joten mitähän tarkoitat lyhyillä sivuilla :) seuraathan kuvaa kerrallaan? Itselläni kuosillinen, jotta olisi helpoin hahmottaa, miten päin kuosi pitää kulloinkin kulkea. Toivottavasti onnistut!

   Poista
 6. Iso kiitos erinomaisesta ohjeesta! Pari jo tehtynä ja pukinkonttiin pitää tehdä vielä lisää <3 Ihanaa, että tällaisia ohjeita löytyy meille aloittelijoille! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos täydellisestä ohjeesta! 😍 Tein ensin 'kyllä mä nyt yhden tuubihuivin osaan' kolme kertaa ja aina oli jotain väärin päin 🙄 Tästä ohjeesta älysin, missä mulla oli vika niin nythän näitä tulee ihan liukuhihnalta! 😍

  VastaaPoista
 8. Hyvät ohjeet, kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!