perjantai 16. tammikuuta 2015

Pipo ja kauluri Novitan Purosta


Päättelyä vaille valmiina löytyi keskeneräisten pinosta myös Novitan Purosta tehdyt kauluri ja baskerimainen myssy. En oikeastaan koskaan neulo peruspipoja, siis sellaisia päänmyötäisiä, joissa on tupsu keskellä, vaan aina baskerimaisia - jos tämäkään on tälle mallille oikea sana. Olen jo vuosia pitänyt näitä roikkuvia lörppöjä, jotka eivät kyllä pakkasen puhaltaessa sitten juuri korvia lämmitäkään. Tällä erää lankana on kuitenki 100% villa, Puro, jota myytiin aika edullisesti, kun sen valmistus loppui. Nyt sitä toki tulisi käytettyä huovutettuihin neuleisiin, mutta mikä pakko sitä olisi siihen hyödyntää siihen sopivan ominaisuutensa takia. Lämpimät pitäisi siis näiden tuotosten ainakin olla.



Myssyn pitsineule on jostain Novitan lehdestä viime vuosilta. Koska olen aloittanut myssyn teon pari vuotta sitten, en nyt osaa tarkalleen sanoa, mistä lehdestä, mutta väittäisin, että ohjeen löytäisi helpostikin Novitan haulla. Muistaakseni mallilankana oli myöskin Novitan Puro. Kaulurin olen tehnyt kaksi oikein, kaksi nurin -joustinneuleena aivan oman pään mukaan.





Nämä Puron sävyt olivat kyllä ihania! Useita neulepaitoja siitä on myös valmistunut vuosia takaperin, täytyykin kuvata ne jossain vaiheessa :)


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!