perjantai 20. lokakuuta 2017

40 pientä vaatetta Pohjois-Karjalan keskussairaalan vastasyntyneiden teho-osastolle


Projekti on tällä erää saatu päätökseen. Ei lopullisesti, vaan tällä erää. Aivan taatusti tulevaisuudenkin tilkut tulee käytetty pienten elämänalkujen pieniksi vaatteiksi niin sairaalakäyttöön kuin untuvapakkauksiin.

Tänään vein ompelemani 40 vaatetta - 20 bodya ja 20 housut - kaverini Hannan 20 vaatteen ohella Joensuuhun Pohjois-Karjalan keskussairaalan vastasyntyneiden teho-osastolle, jonne ne otettiin iloisin mielin vastaan. Voisin melkein väittää, että määrä yllätti heidät. Raitakankaat ja muutamat muut kankaat ovat paikallisen Bellabitin lahjoittamia, kuten myös nepparit ja kietaisubodien nauhat ja osa resoreista. Upeaa! Loppuihin olen käyttänyt pääasiassa omista onpeluksista jääneitä tilkkuja ja muutaman kankaan kokonaisenakin.


Bodyt ovat kokoa 44 ja 50 cm, kumpiakin kymmenen. Kietaisubodyn kaava löytyy Paapiin lasten kaavakirjasta. Kahteen bodyista tein Suomi-applikoinnin näin Suomi 100 -teemaa myötäillen.


Housuihin kaava löytyy Kodin kuvalehden nettisivuilta. Muokkasin tosin housukaavan yhdestä kappaleesta tehtäväksi, takana on sauma ja resori toki erillinen. Myös lahkeissa on käänteet sairaalakäyttöä helpottamaan.Nämä kaksi Suomi-settiä ovat omistani suosikit, mutta esittelen muutaman muunkin setin alla kuvin tarkemmin:

Tässä vielä kuva kaikista 60 vaatteesta, jotka lahjoitimme. Kiitos Hanna, kiitos Bellabit. Ensikertaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!