sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Turistit


Olen jo kauan sitten iskenyt silmäni Turistit-nimisiin villasukkiin. "Niin nolot, että ne ovat supermageat" oli joku kirjoittanut malliin viitaten, kun ohjetta googlailin. Untamon ohjeen tallensin ylös, mutten jaksanut seurata sitä kovinkaan pitkälle, vaan päätin tehdä Turistit á la Henna.

Hivenen enemmänhän näissä on hommaa kuin perussukissa, jonka takia en näitä vuosien ihastelunkaan myötä ole aiemmin tehnyt. Nyt päätin kuitenkin käyttää tilaisuuden hyödyksi, kun pääsin tekemään syntymäpäivälahjaa miehelle, joka a) käyttää villasukkia vapaaehtoisesti b) tykkää matkustella, joten on myös turisti sekä c) ansaitsee ja arvostaa tikutettuja tunteja eli sukat varmasti pääsevät käyttöön. Uskon lahjansaajan huumorintajunkin kestävän nämä ongelmitta.


Sukat on neulottu 3,5 mm puikolla Novitan Seitsemän veljestä -langasta. Sukassa on 48 silmukkaa, kantapäässä kerroksia 12 ja pituutta koon 44 jalkaan. Kantapää on neulottu yksinkertaisena. Raidoissa on kolme kierrosta kussakin.

Pohjaksi neuloin sileänä neuleena erillisen pohjan: 15 silmukkaa, joita kahdella seuraavalla oikealla kierroksella levensin molemmista reunoista yhden silmukan verran. Tarpeeksi sileää neulottua kaventelin oikeilla kierroksilla kummastakin reunasta silmukan niin pitkään, että jäljellä oli yhdeksän silmukkaa.

Poimin pohjan ympäri silmukat - joita olisi saanut poimia vielä reilummin - ja neuloin kolme kierrosta sileää suljettuna neuleena. Tämän jälkeen ompelin pohjan kiinni sukkaan niin, että sukat olivat miehen (vastaavankokoisissa) jaloissa.

Remmejä varten poimin kuusi silmukkaa reunasta ja neuloin sileää. Ompelin toisen reunan kiinni, sekä tikkailin remmin koko matkalta sukkaan kiinni puolelta ja toiselta.


Supermageet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!