maanantai 2. syyskuuta 2024

Trikoisia pikkuneideille

Marraskuu ja Suomen kädentaidonmessut on jo ihan kohta. Hurjaa, miten nopeasti aika kuluu... Viime vuoden messuostoksena ostin Kankaisilta tämän herkkutrikoon, josta ompelin keskineidille kaipaamansa pidemmän yökkärin - jostain syystä vanhojen helmat ovat kirineet ylöspäin.


Yökkäri on perus a-linjainen lyhyillä hihoilla. Pääntien kanttasin samalla trikoolla käsin. 


Keväällä pyydeltiin pienelle neidille korkeampivyötäröisiä legginsejä, joita ei tarvitsisi viipottaessa nostella jatkuvasti. Ihana bambitrikoo tuli vaihdossa keväällä.


Kevään suureen merirosvoesitykseen tarvittiin omallekin silloiselle eskarille punainen paita. Punaista ei meidän kaapeista juuri löydy, saati yksvärisen mutta viimeinen punainen trikootilkku riitti juuri ja juuri frillahihoiseen paitaan - pitäähän paidassa jokin jippo olla.


Keväällä ompelin toiveesta eräälle nuorelle neidille pari maximekkoa hänen valitsemistaan kuoseistaan. Puputrikoo onkin nyt tässä värissä käytetty, monta vaatetta siitä tulikin ommeltua. Kissatrikookin sopii mekkoon hauskasti. Helmassa mekoissa on sivussa halkio. Pääntiet ja kädentiet on kantattu käsin.


Kesä tuli, kesä meni, onneksi jäi muistot ja vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!