keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Neljä virkattua kuppikakkua


Joskus aikoja sitten olin tulostanut itselleni kuorrutettujen muffinsien virkkausohjeen. Tuo ohje löytyi KahviKaneli Virkkaa -blogista. Hyvin simppeli muffinsin - minusta kuppikakun - ohje, jota lähdin työstämään. Ihan oikein virkkaustermein ei ohje ehkä oltu tehty, mutta varsin ymmärrettävästi. Kuppikakkuihin tehtiin ensin pohja ja sitten kuorrute. Itse käytin pohjaan Dropsin Paris -lankaa ja 3,5 -koukkua, nelonen voisi olla langan kannalta parempi, mutta käsialan mukaan kannattaa mennä. Kuorrutteet tein Parisin jämillä, joten meidän kuppikakut on kuorrutettu tuorejuustolla, päärynä- ja porkkanakuorruteella sekä vadelmalla, suklaapohja totta kai.


Pikkuneitikin pääsi osalliseksi kuppikakkujen tekoon täyttämällä pohjia herneillä. Näin kupit pysyvät paremmin pystyssä. Kuorruteosan täytin vanhan tyynyn täytteillä. Helpoimmaksi tosin totesin kappaleiden ompelun, kun täytteet lisäsi vasta sitten, kun kannet olivat jo melkein kokonaan ommeltu vastakkain...

Pitsireunukset virkkasin vähän ohjeesta poiketen, joka kuorrutteeseen eritavalla. Välillä käytin pylväiden väliin kiinteitä silmukoita, toisinaan piilo-, parhaat aallot sai piilosilmukoin. 
Alkuperäinen ajatus oli kiinnittää kuorrutteeseen helmiä tai muuta kivaa, mutta kun pikkusisko alkaa olla kova leikkimään mukana ja syömään vähän turhankin tosissaan kaikkea, en uskaltanut ottaa riskiä. Lisäilee vaikka myöhemmin, kun syömisriski on pienempi, jos vielä tuntuu siltä.
Herkullisia kahvihetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!