lauantai 12. syyskuuta 2015

Ruskamekosta pitkäksi huppariksi


Olen jo pitkään ihastellut toisten tekemiä huppariversioita Ruskamekosta. Ruskamekkohan on nimensä mukaisesti mekon kaava, pääsääntöisesti trikoo- tai collegekankaasta tehty, joustavasta kuitenkin, johon kuuluu pitkät hihat, pussitettu helma (kuminauhalla) ja korkea kaulus. Monennäköisiä muunnoksia on kyseisestä Pikkupiltin kaavasta ollut fb:n ompeluryhmässä ja instagrammissa nähtävillä, ja onhan niitä monennäköisiä tullut jo itsekin tehtyä. Kaava kun on kertakaikkisen loistava - yksinkertainen, mutta ihana päällä.

Olen nähnyt muutamia hupparimuutoksia kyseisestä kaavasta. Itse olen kuitenkin ollut kovin arka ollut yhdistämään tuohon kaavaan huppua, sillä se vaatii muokkaamista. Ei järin vaativaa, mutta tässä koomassa ajatustyötä kuitenkin. Tänään kun reipas tunti ilmaantui lapsivapaata ompeluaikaa, päätin ottaa aivot käyttöön ja tehdä tuon kauan mielessä pyörineen Ruskamekko-muokkauksen. Jo aikoja sitten ostin tämän ihanan joustofroteekankaan, jonka kuosissa on päivänkakkaroita. Olin ostanut kangasta kerrankin sen verran reilulla kädellä (liekkö ollut hyvä ale?), että sain helposti sen mitä suunnittelinkin. 

Ompelin niin innolla hupparia, että sivusaumat tehtyäni muistin suunnitelleeni sivuun pyöreitä taskuja. Purkuintoa (eikä -aikaa) löytynyt, joten ne nyt jäivät. Vielä päällepukemisen jälleen mallailin päälleommeltuja taskuja, mutta mielestäni ne olisivat vain rikkoneet kokonaisuutta. Taskuja ei siis tullut tällä erää. 

Mietin myös pitsivetoketjun liittämistä eteen, mutta sekään ei lopulta sopinut kokonaisuuteen. Helmaan ja hihansuihin ompelin resorit, hupun vuoritin keltaisella trikoolla, jonka käänsin hupunreunan "kantiksikin". Pyörittelin hupunvuoriksi valkeaakin, mutta eiköhän keltainen ollut ihan passeli valinta.
Vähän pimeitä kuvat ovat, mutta jos niistä selvän saisi. Kivoja kuvia mielestäni, mutta huppari jää vähän hämärään. 


Ja jos en ole aiemmin sanonut, #siksakaten alta löytyy Instagrammista ompelukuviani. Enemmän täältä blogista, mutta tuota kautta pääsee kurkkimaan keskeneräisiäkin ja saa vinkkia, mitä on työnalla. Myös erilaisia käsityöaiheeseen liittyviä asioita paljastuu sitä kautta enemmän :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!