keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kassi-Almoille kasseja

Juhannuksena silmiin kerrassaan houkuttele ohje bägiin. Oli varsin haastavaa sinnitellä koko viikonloppu mökillä ilman mahdollisuutta tulostaa kaavoja, ilman kankaita ja ompelukonetta (pino tilkkuja ja saumuri olivat kyllä mukana, mutta niihinkään en ehtinyt koskea).  Kotiin tultua oli tämä laukkuprojekti aloitettava välittömästi.



Nuorimmaiselle valmistui Muumi-kuosinen laukku, jonka kangas on hilloutunut vuosia. Tottapuhuakseni kangas on kappa, kirpparilta ostettu, muttei koskaan löytänyt sopivaa ikkunaa. Sisällä oleva kangas on Marimekkoa, ikuisuuksia jemmattu sekin. Sisään piti leikata Hemuli taskuun, kun niin sopiva pala jäljelle jäi. Koko verho kului kyllä tähän, mutta todellakin kannatti. Tällaisena Muumi-fanina voin todellakin kuvitella lainaavanikin laukkua...




Prinsessalaukku tuli esikoiselle, prinsessa Elsalle. Kankaat tähän ovat suikaleita, jotka jäivät, kun ompelin tytöille muutamat prinsessalakanat. Elsaakin laukkuun piti saada ja se löytyy Olafin kanssa sisäpuolen taskusta.




Lasten laukkujen renkaat on äitini vanhasta laukusta. Hihnan välikappaleen kävin ostamassa Bellabitiltä, kuten myös d-renkaat omaan laukkuuni. Ketju myös on paikalliselta kangaskaupalta. Siistein tästä kolmannesta yrityksestä tuli, tähän olen jo oikein tyytyväinen. Ensin epäilin kaavaa, mutta kun ketju oli muoviketju ja juuri sen 30 cm, onnistui vuorinkiinnityskin nätisti. Ehkä harjoittelullakin oli vaimutusta asiaan.

Tämä pöllö jää siis itselleni. Tämä pöllökuosi ja sisällä oleva punainen on jemmoista myöskin. 




Onneksi joulu tulee tänäkin vuonna. Ehkä voisin muutamaa kaveria muistaa näin vuosien takaa syntymäpäivienkin koittaessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!