tiistai 19. heinäkuuta 2016

Pikkuleideille ommeltua

Sain vihdoin postattua muutamat vaatteet, jotka valmistuivat jo tovi sitten. Paita ja pöllötunika ovat omalle tyttöselle, perhoskuvioinen mekko lähtee lahjaksi. Paidassa kaavana on Noshin paitakaava (Suuri käsityölehti 5-6/15). Kangas oli kaksi kangaspalaa, en enää muistakaan, mistä ne olen ostanut, mutta jo tuolloin ne olivat rakkautta ensisilmäyksellä. Ei ihan prinsessoja, mutta hittihän merenneidot ovat itsessäänkin. Tykkään ihan hirmuisesti tuosta oranssinsävystä mustaa vasten, vaikka muuten vältän mustaa niin omissa kuin lasten vaatteissa.





Pöllötunika on tehty Ottobren Flycatcherin kaavalla, tosin muokattu pitkähihaiseksi. Tämänkään kankaiden alkuperää en enää osaa sanoa, sen verran kauan pöllöjä on jemmattu. Taskut ovat ehdottomasti parasta tässä kaavassa myös tytön mielestä.



Lahjaksi menevässä mekossa kaavan pohjana on Ottobren peplum, jonka suurensin kokoon 154 cm (jälkeenpäin sain kuulla Ottobreeltä löytyvän myös tämän kokoinen peplumkaava suoraan), jonka muokkadin mekoksi. Pääntiessä kokeilin uutta tapaa, näistä Mutturalla on tehnyt selko-ohjeet. Täytyy myöntää, että rakastuin tähän tekniikkaan.


Uuups.. kesävarpaat...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!