torstai 15. lokakuuta 2015

Kamerapaidan vallankumous


Eksyimme kaverin kanssa Kangaskapinan sivuille ja tästä oikeastaan saan syyttää toista kaveriani, joka näytti kuvan tilaamastaan I H A N A S T A pinkistä kamerakankaasta. Sehän on selvä, että kun minä - tai tämä kaverini - kangassivuja alamme selaamaan, ei sieltä ilman tilausta pääse. Aikamoinen pinkka kummallekin kankaita tuli, hänelle omille lapsilleen ja minulle täydennystä poikajemmaan ja jotain omillekin. Yhden kankaan taisin itsellenikin ottaa.

Tämä kamerakangas sytytti kumpaakin. Olen siinä käsityksessä, että ainakin kuosi on Noshin, olettaisin, että myös kangas. Ainakin kangas on samanlaatuista ja -oloista, kun kaapista löytyvä Noshin paita. Juurikin siis keltainen kamerapaita on isosiskolla kaapissa. Ennen tätä en jotenkin edes ajatellut, että kangasta löytyisi myös näin ihanana värinä. 

Kaavana paitoihin valikoitui Suuren käsityölehden 5-6/15 Noshin paitakaava, jonka olen jo useampaan kertaan todennut varsin passeliksi. Omalle neidille tein paidan seuraavana kokona, ettei olisi samaan aikaan keltaisen kamerapaidan kanssa käytössä. 110 koon paidan lisäksi tein kaverin tytöille paidat koossa 110 ja 98 sekä pikkuveljelle kokoa 86. Noshin kaavoissahan ei ole kuin jokatoinen koko, mutta näppärästi kaavaa pienentää välikokoon.Kanttasin pääntien mustalla resorilla. Helma on käännetty ja peitetikattu, hihoissa on pitkät käänteet ja tällä kertaa ihan kaavan mitan mukaisesti. Kokolaputkin laitoin paitoihin pitkästä aikaa, mutta sitä hommaa täytyy vielä harjoitella - sarjatyönä tuotettuihin paitoihin yhteen kokolappu tuli kaula-aukon etuosaan...

Reiluhan tämä paita neitoselle vielä on, mutta ihan pakko oli ottaa päälläkuviakin. On tuo kuosi kyllä kiva!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!