tiistai 20. lokakuuta 2015

Pikkumiehen autopaidat


Kangaskapinan kankaiden ompelu paidoiksi jatkuu näin postauksien merkeissä. Tällä kertaa esittelen kaksi paitaa, jotka menivät pikkuveljelle. Pitäähän pikkumiehenkin saada uutta ylleen, kun siskoille tuli yhtä sun toista.

Nämä kaksi autokangata olivat hyvin erilaiset näppituntumalta: toinen oli jämäkkää ja ihanaa ommella, bussikangas sen sijaan ohutta ja hieman haastavampaa, mutta varmasti mukavaa päällä. Sekä kankaat että resorit ovat samasta paikkaa tilatut.

Kaavana näissäkin paidoissa on Suuren käsityölehden 5-6/15 Noshin paitakaava koossa 86 cm. Hihansuiden käänteet on tehty ohjeen mitan mukaisesti ja tikattu peitetikillä. Myös helmakäänne on peitetikattu. Pääntielle ompelin resorirenkaan oikeat puolet vastakkain ja tikkasin sen nurjalle peitetikillä. Aivan oikeanväristä sinistä ei peittarilangoistani löytynyt, mutta onhan se aika lähelle kankaan pohjaväriä.


Minusta tästä digiprinttipaidasta tuli aika ihana limenvärisen resorin kanssa kaikkineen. Jos itsellä olisi poika, aivan taatusti tekisin myös hälle samanlaisen!Nyt kuvasta huomaan, etteivät bussit muuten kulje kankaassa lankasuoraan. Tästä onkin ollut paljon puhetta, leikataanko kangas lankasuoraan vai kuvionmukaisesti. Minä en joustavassa kankaassa uskalla suurta poikkeusta lankasuorasta tehdä. Kuka edes tosin väittäisi, että bussien tulisi ajaa suorassa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!