lauantai 12. maaliskuuta 2016

Frozen-mekot arkeen ja juhlaan

Tänään meillä juhlittiin kolmevuotisjuhlia. Aiheena oli tottakai prinsessat ja pitihän juhlasankarin saada oma prinsessamekkonsa. Vaikka teema pyöri perinteisten prinsessojen ympärillä, tahtoi sankari mekkoonsa Frozenia. Kankaat mekkoon löytyi Kangaskapinalta. Mekko on tehty Ottobren kaavalla - valitettavasti en muista mikä - soveltaen: yläosa on kaavasta, alaosa sen sijaan leikelty summamutikassa. Helmaan käytin metrin palasta leveyttä sen minkä irti sain: täytyyyhän prinsessalla olla helmaa pyörähtelyyn! Mieleinen mekosta tuli, muttei mitenkään kestävä. Organsa irtoili juhlien päätteeksi saumastaan, joten täytyy ottaa se uuteen ompeluun ennen kuin siirtyy käyttöön. Onhan mekko aika överi arkimekoksi, mutta lapset ovat lapsia vain kerran ja eiköhän tämä prinsessavaihekin eletä hetken verran, joten antaa mennä vain.
Organzan alla on tähtitrikoo myöskin. Ajattelin aluksi pellavaa helmaan, mutta päädyin kuitenkin yläosan kanssa yhtäläiseen kankaaseen. Vyötärölle olin meinannut hopeista pitsiä, jota myös hääkutsuissamme oli (ja kaason mekossa), mutta se katosi kummallisesti jonnekin ennen juhlia. 

Prinsessa toivoi myös arkikäyttöistä Frozen-mekkoa ja aika hörhelö siitäkin tuli, kun yhdessä kolmevuotiaan kanssa suunniteltiin. Mieleinen kyllä, Minua väriero helmassa ja yläosassa vähän häiritsee, mutta käyttäjää ei, joten eiköhän se ole tärkeintä. Frozen-kangas on Jonicin, johon teimme porukalla kimppatilauksen: ihania kankaita vähän edullisemmin. Helman tähtikangas ja organza ovat samaa Kangaskapinaa.
Ja tärkeintähän on, että helma pyörii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!