keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Pieniä ruusuja ja pitsiä

Olemme sairastelleet koko perhe oikein urakalla ja postaaminenkin on ollut hidastahtista. Nämä kuvat nappasin jo viikko, pari sitten (ajantajukin on kadoksissa!), enkä vain ole ehtinyt koneelle niitä laittamaan, saati tänne postaamaan. Nyt on aika ryhdistäytyä. Muutama prinsessapaita odottaa kuvaamista pinossaan, olisi nekin kiva saada tänne, joten täytyy yrittää saada loppuviikosta jotain juhlahulinoiden ohella ajoiksi.

Tämä söpö mekko on tehty Ottobre 1/16 mekkokaavalla. Kaavassa tosin on pitkät hihat, mutta siihen minun kangas ei riittänyt. Kangas on Kangaskapinasta ja kankaan leikkuun jälkeen muistinkin hankkineeni sen ihan omaa peplumiani ajatellen. Täytyi siis hankkia kangasta siihenkin tarkoitukseen. Varsin joustavaa ja joka suuntaan venyvää trikoo oli, eikä siis alkuunkaan tullut juttuun peittarin kanssa. Sain purkaa peittarin tikkiä useammastakin kohdasta, eikä se vieläkään täyttä kymppiä ansaitse. En kuitenkaan usko, että kukaan päältä virheitä huomaa, tihrustamalla nenä kiinni mahdollisesti. Tuskin kuitenkaan kovin moni näin tekee minun lisäkseni.

Lisäsin helmaan pitsiä, sillä pikkuneidillä on kovat vaatimukset vaatteiden suhteen: pinkkiä tai vaaleanpunaista, kimaltaa, söpöä tai prinsessamaista. Jos tämä johonkin noista vaatimuksista menisi. Ainakin helman määrä tuntui täyttävän tytön vaatimukset, se kun täytyy pyöriä tanssiessa. Täysikello on kyllä jossain vaiheessa kokeiltava!

Pääntien olen tehnyt alavaralla kanttaamalla. Hihansuista ihan vain käänsin ja ompelin peitetikin. Aika suloinen minusta. Vähän iso se kyllä on käyttäjälleen, tein taas seuraavaa kokoa. Ottobren kaavat tuntuvat vain olevan varsin leveitä, joten jos nyt sopivaa haluaa käyttöön, taitaa olla parempi ottaa hoikalle tytölle se nyt käytössä oleva koko ja pidentää ennemmin hihanpituutta. Pitkä ja hoikka tyttö, ei ihan äitiinsä tullut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!