tiistai 7. helmikuuta 2017

Testissä Paapiin kaavakirja lapsille: Myyry-paita ja Lilja-legginsit


Paapiin uusi lasten kaavakirja on vakuuttanut minut vahvasti. Pelkkien kirjan kuvien ja kaavakuvien perusteella en olisi niin vakuuttunut, mitä ompelemien ja omien lasten päällä testanneiden mallien: nämä istuvat meidän lapsille ihan älyttömän kivasti! Häkellyttävää kyllä, lempipaita ja -legginsikaava saivat nyt kovan kilpailijan.

Paapiin Lilja-legginsikaava on täydellinen. Se istuu meidän neideille erittäin hyvin ollen tarpeeksi tiukka (legginsit!), mutteivat kuitenkaan niin makkarankuoret, että lapsi ei niitä itse ylleen saa vedettyä. Nämä saattavat mennä jopa suosiooni nousseen Noshin kaavan ohi, aika näyttää.

Käytössä minulla oli 50 cm korkea, täysleveä pala pinkkiä työkonetta ja vihreää Vienoa. Tein kummastakin ensin paidan Myyryn kaavalla - esikoiselle koossa 116 cm ja kuopukselle 98 cm - ja lopuista legginsit koossa 98 cm yhdistämällä muihin kankaisiin. Esikoiselle tein vielä legginsit Siiristä ja Myyrystä koossa 110. Aika hyvin koot paikkaansa pitävät, mutta taidan silti lisätä esikoisen seuraaviin legginseihin jo pari senttiä lisää lahjepituutta.


Kuopuksen legginseihin täytyi lahjepituutta lisätä kaitaleella kankaan vähyyden vuoksi.

Paitoihin tein kolminkerroinkääntävällä kantinkääntäjällä pääntiet ja hihansuut. Nyt täytyisikin intoutua leikkaamaan mustaa kanttia lisää, varsin nopeasti pari metriä resoria upposi taas ompeluksiin.

Vielä muutama sovituskuva. Pinkit vaatteet siis kokoa 98 cm, sovittaja 91 cm pitkä. Vihreä paita 116 cm, legginsit 110 cm, sovittaja veikkaukseni mukaan 106 cm pitkä.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä! Pitääkin varmaan tämä kirja hommata kun oma isompi neiti on siirtymässä kokoon 98/104 ja tuo paita näyttäis just hyvän malliselta hälle :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivan näköisiä! Minäkin ihastuin noihin kaavoihin, hyvvä mitoitusta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!