maanantai 3. elokuuta 2015

Kukkaisa Vilma-mekko

Vielä kerran - mutta vannomatta paras - piti tehdä Vilma-mekko. Vilma-mekon kaavahan löytyy Mekkotehdas aikuisille -kirjasta. Muita kaavoja en kirjasta edes ole vielä testannut, sillä tämä on ainut suoraan trikoolle tehty kaava. Toki puuvillaisiakin varmasti voisi muokata trikoisiksi, mutta tällä hetkellä se aika, mikä on ompeluun on käytettävissä on niin vähäinen, että sen haluaa käyttää nimenomaan tuottamiseen.

Tämän Vilma-version kankaan sain itseasiassa eräältä ystävältäni hänen siivotessaan kangasjämmiään. Vetoketju löytyi jälleen pitsiketjujemmoista. Tämän kaavan ompelu menee jo varsin sujuvasti, sen verrran monta näitä on tullut surautettua. Käytössä kuitenkin huomaa, ettei yhtään liikaa. Näin vauva-arjessa pyykkiä tulee ja kätevyys on numero yksi. Muut vaatteet eivät olekaan paljon kaapista liikkuneet hetkeen...



Kuvat eivät nyt ole kaikkein edustuskelpoisimpia, muutama vain, joista mekko nyt suurinpiirtein erottuu. Kaula-aukkoa nostin jälleen usealla sentillä, enemmänkin olisi voinut. Taidan vielä nappaista olkapäistä vähän ja suoristaa saumaa, sillä tuntuvat vähän valuvan. Ehkä poikkeuksellisen ohut trikoo aiheuttaa tämän.



Hihansuut, helma ja pääntie ovat jälleen käännetty ja tikattu peitetikillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!