tiistai 26. toukokuuta 2015

Rohkean naisen punainen iltapuku

Sain pyynnön tehdä iltapuvun. Liikkeelle lähdettiin ajatuksista ja ideoista, muutamaa kuvaakin katsottiin. Jotain yksinkertaista, mutta kuitenkin näyttävää. Jokin idea. 

Kankaaksi iltapukuun valikoitui punainen morsiussatiini, joka on näyttävä jo itsessään. Punainen ihanuus löytyi paikallisen kangaskaupan kautta tilattuna. Myös vuorikangas ketjuineen ja lankoineen löytyi läheltä. Tukikankaat ja sovituksen puuvillat sen sijaan löytyivät omista, vuosien varrelta kasaantuneista kätköistä. Suoraa kaavaa ei malliin löytynyt, joten selailin Suuri käsityö -lehtiä ja yhdistelin sopivia malleja saaden yhdessä mallista pääntien, toisesta olat ja lopusta helmat. Sovituskappaleen ja sovittelun myötä lopputuloksesta tuli seuraavanlainen. (Pukua kyllä on silitetty tekovaiheissa, mutta ei enää lopuksi viimeisten mutistelujen jälkeen, se tapahtukoon vielä ennen varsinaisia juhlia. Pahoittelut siis!)Puvun selässä on piilovetoketju. Kyllä täytyy sanoa, että minä niiiiin rakastan tuota paininjalkaa kyseisen ketjun ompeluun!


Kaula-aukko uurtuu syvälle ja siksipä tämä puku sopii vain rohkealle, hyvin itsensä kantavalle naiselle. Eihän sieltä mitään ylimääräistä tukevuuen myötä vilku ja näyttävä valinta se on!

Pukuun laitettiin vyötärölle paljettivyö, jota voi pitää joko yksinkertaisesti tai kaksinkertaisesti ristiin, halutessaan ilman vyötä. Tämän takia vyö on irrotettava ja tuleepa käyttöikää muokattavuudella taas lisää.
Vaikka kuvista puku näyttää rintamukselta vetävän, ei se ihan niinkään mennyt. Pikaiset kuvat vähän huonolla asettelulla ja silmät neljässä alle kouluikäisessä lapsessa luovat omat ryppynsä :) 

Mutta minusta se on silti aika "pähee" ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!