keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Minun on ikävä teitä - koronapostia kummeilta

Voihan korona! Moni suunnitelma on mennyt myttyyn ja kovin on moni asia harmittanutkin. Suurin harmin aihe ainakin meillä on kuitenkin ollut se, että monet rakkaat ihmiset ovat olleet vain puhelimen päässä.

Tämä aika kaipaa iloa ja pieniä muistutuksia siitä, että vaikka emme voikaan olla vierekkäin ja kasvokkain, ovat ajatuksemme kuitenkin näissä tärkeissä ihmisissä. Näinpä päätin ommella jokaiselle kummin rakkaalle pehmeän yllätyksen ja siinä samalla muistaa heidän sisaruksiaan.


Kaksi kummipoikaa ja neljä muuta pojua sai tilkkulaatikon tyhjennyksen myötä boksereita Jujunan Pikkukarhu-kaavalla ommeltuna. Näistä tuli omasta mielestä kyllä varsin veikeitä! 



Traktoriboksereiden saajalta sain ihan mielettömän palautteen 😍 Olivat kuulemma vaatekaapin mukavimmat. Ihanaa ❤ niiden kangas onkin ihanan pehmeää trikoota.




Kummitytöille - omille ja miehen - ja kolmelle muulle neidille valmistui rusetti- ja solmupannat. Poniletit ovat omien tyttöjen. Vinoraita jäi itselleni. Isompi, kukikas headwrap meni tärkeälle ystävälle.





Nuorin kummityttö - tuo useammin mainittu tädin muru - sai kolmet housut ja legginsit. Housujen kaavana on Jujunan Niklas, legginseissä Nosh.





Oma ja miehen kummityttö saivat kettuja. Kaksivuotias sai tunikan Paapiin Siiri-kaavalla ja siihen mätsäävän rusettipannan. Yksivuotias sai samasta kankaasta legginsit Noshin kaavaa käyttäen ja rusettipannan.





Toivottavasti paketit toivat saajilleen hyvää mieltä tämän kummallisen arjen keskelle.

tiistai 28. huhtikuuta 2020

Valepalmikkosukat


Jalat kasvaa, mutta sukat eivät veny loputtomiin. Esikoinen sai vuorostaan uudet villasukat, joiden vartta ja jalkapöytää koristaa valepalmikko. Lankana on Novitan Seitsemän veljestä.


Näissä sukissa on 40 silmukkaa. Puikkona on 3,5 mm luottokoivupuikot. Neulon nykyään aina puupuikoilla. Omistan myös cubiksit, mutta silti koivuiset ovat pääsääntöisesti kovimmassa käytössä bambuisten kanssa.










maanantai 27. huhtikuuta 2020

Vino pino ihanuuksia

Nyt seuraa oikein superpostaus kaiken maailman ihanuuksista, jotka tuli kuvattu yksitellen. Suurinosa näistä on ommeltu talvilomalla ja kuvattukin silloin - siitä kertovat hangetkin, joita ei onneksi enää ole.


Tämä kaksihelmainen trikoomekko on ommeltu Kangaskapinan talviperhosen kaavalla. Helmassa on rullapäärme ja pääntie on kantattu käsin. 




Tämä Verson puodin ihanuus yksisarvinen on ommeltu samalla kaavalla, mutta jätetty yksihelmaiseksi. Tämän helman ompelin käänteellä.





Paapiin kaavakirja lapsille Siirillä valmistui kissatunika. Tässä pääntie on kantattu resorilla kääntäjää ja peittaria käyttäen.




Samaisella kaavalla, mutta vapaalla kädellä piirretyillä olkafrilloilla valmistui myös puputunika. Nämä ihanat puput ovat Unelmankin.




Näissä kaikissa yläosissa on muokattu pitkät käänteet hihansuihin tuomaan pitkääkäyttöikää tuplakoon verran.

Kimmin merenneidonsuomut muuttui legginseiksi. Toisessa kaavana on Nosh kääntölahkeensuin ja toisissa Paapiin Lilja kavennettuna.





Kangaskapinan Talviperhosta muokkasin Lalian Pioneita varten yksihelmaiseksi ja eteen leikkasin frillan. Frilla on suorakaitale, jonka huolittelin rullapäärmeellä ja rypytin framilonilla.







Uniikit.comin ihanuus muuttui kaksihelmaiseksi mekoksi samalla kaavalla.







Uniikit.comilta ovat myös seuraavat eläinkuosit. Taida Designin suunnittelema Metsänväki on oikein kaunis, vähän erilainen kuosi.





Myös Ketun seikkailu on Uniikit.comilta. kummassakin paidassa kaavana Nosh ja hihoissa on kääntöhihansuut. Pääntiet on kantattu samalla kankaalla käsin.






Taida Designin Niitystä tein tunikan esikoiselleni, kuten itsellenikin. Tässä tunikassa kaavana on Paapiin Siiri.