perjantai 30. syyskuuta 2022

30 and fabulous


Kolmikymppisbileisiin toivottiin sankarille vähän persoonallisempaa asua. Ompelin sankarille juhliin punaisen paitulin, johon on käsin leikattu silityskalvolla toivottu teksti. Paitulin pääntie on kantattu käsin, tikkaukset on tehty peitetikkikoneella. 


Myös boksereissa on sama teksti. Ne ovat kauttaaltaan mustat, vaikka kuvassa varsin haalistuneilta näyttääkin. Takapuolessa on sama teksti, tosin heijastinkalvoa - löytyy sankari yön pimeimpinäkin tunteina. 


sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Pioneita


Esikoisen pionipaidat - joita on kovasti käytetty konserteissa varsinkin - alkavat jäädä kovin pieniksi, joten oli aika ommella uusi. Tämä mustaharmaa pioni Nappinjalta on yksi suosikkiväritykseni ko. kuosista, vaikka muuten mustaa käytänkin harkiten. 


Paidan pääntie on kantattu käsin trikoolla, tikkaukset on tehty peitetikkikoneella. Hihansuissa on samasta kankaasta resorit. 


Kesällä tämä paita lähti syntymäpäivälahjaksi 11-vuotiaalle. Myös tässä pääntie on kantattu käsin trikoolla ja tikattu peitetikkikoneella. 


Samasta kankaasta tein legginsit esikoiselle. Näistä tuli vähän löysähköt kapealle neidille. 


Löysin kesällä ufolaatikosta keskeneräisen pionimekon. Tein sen nyt loppuun ja koska kuopus on varsin kapea, meni tämä varsin mukavasti edelleen. 



torstai 22. syyskuuta 2022

Uniikit: Auringonkukan säteet


Auringonkukkapellolla piti ehdottomasti käydä kuvailemassa tämä hupparitunika, jonka trikoo on Uniikit.comin Auringonkukan säteet. 


Testasin ensikertaa Ommellisen hupparitunikan kaavaa, joka yllätti hyvin positiivisesti. Olen aiemmin tehnyt huppareita vain collegesta, mutta tosi kivasti toimii trikookin, kun malli on näinkin myötäilevä. 


Trikoo on jännästi tehty, auringonkukat ovat kankaan sivussa. Aluksi mietin kellohelmaista mekkoa, jolloin olisin kääntänyt kankaan "poikittain". Nyt käytin kuitenkin kankaan "oikeinpäin". 


Käytin samaa kangasta myös hupun vuoriin sekä hihansuuresoreihin. Helmaan ompelin kuminauhan saumurilla, jonka tikkasin peitetikkikoneella. 




Tästä tuli kovin mieluinen! 

Eläinihanuuksia


Omille koululaisille tuli ennen koulun alkua ommeltua muutamia vaatteita eläinkuosisista herkuista. 


Ekaluokkalainen sai Majapuun Bears-trikoosta tunikan. Kissat menivät sen sijaan esikoiselle, suurelle kissafanille. Kummankin trikoon on suunnitellut mielettömän lahjakas Mutturalla. 


Pääntiet on kaikissa kantattu kääntäjällä resorisuirua käyttäen. Pitkähihaisissa sama tekniikka on käytössä myös hihansuissa. 


Ihana kissatrikoo on yksi vanhimmista kangasjemmoista. Kaikkien näiden vuosien jälkeen se oli ommeltava nyt, kun pituus vielä juuri ja juuri riitti esikoiselle. Tämän kuosin on suunnitellut Leena Renko. 


Selian Pesukarhu on aivan ihana, myöskin käsittääkseni Mutturallan suunnittelema. Tämä aurinkoisen keltainen paita meni ekaluokkalaiselle.