maanantai 28. helmikuuta 2022

Iltapuvun päivitys


Reipas vuosi sitten minulta pyydettiin joustavaa iltapukua, joka olisi päällä vauvamasun kanssa mukava, mutta samalla kuitenkin juhlava ja kaunis. Kankaasi valitsimme Lalialta petroolinsävyisen trikoon. Juhlavuutta lisäsi Bellabitistä ostettu, vyötärölle, helmaan ja hihansuihin ommeltu pitsinauha. Myös eteen ommeltu ruusuke oli tehty samasta pitsinauhasta. 


Vuotta myöhemmin mekko istui varsin kivasti näyttämättä kuitenkaan äitiysmekolta. Vaihtelevuutta mekon ilmeeseen saatiin pitsistä ommellulla rusetilla, jonka saattoi vaihtaa ruusukkeen tilalle. 

Yhtenä vaihtoehtona tein myös taakse ison rusetin, joka on ommeltu pitsikankaasta. 



lauantai 26. helmikuuta 2022

Hunajainen Duo



Ommelliselta tarttui kankaiden yönä palakankaista puolitoista metriä ihanaa keltasävyistä collegea. Tiesin heti haluavani siitä hupparin. Kun muuttomyyntiin vielä näpyteltiin tilausta kaverin kanssa, lunastin itselleni Duo-hupparikaavan. Juuri niitä vakkareita, joita tykkään pitää kotona ja töissä pienelle kivalla twistillä. 


Leggarit ompelin Kangaskapinalta ostetusta mittanauhakuosisesta trikoosta. Ihanan pehmoista trikoota! 


Hupparissa on edessä iso tasku, joka on koko alaosan. Resorit tein samasta collegesta, kuten myös hupun vuorin. 


Erityisesti tykkään leikkauksesta etukappaleessa. 


Taskun suut toteutin alavaralla. 


Näillä on hyvä mennä kevättä kohti. 



tiistai 22. helmikuuta 2022

Naisten vaatteita

Tässä muutamia tämän vuoden naistenvaateompeluksia kootusti. Varsin perusvaatetta, mutta itseäni toistaakseni saatan todeta, että näissä kuosit kyllä pääsevät parhaiten esiin.


Anoppi sai syntymäpäivälahjaksi uuden paidan. Selkään ja hihoihin laitoin käyttäjää ajatellen pituutta lisää. Pääntie on kantattu trikoolla, hihansuissa ja helmassa on käänteet. Kaikki tikkaukset on tehty peitetikaten. 


Kimmiltä ostetusta kissatrikoosta ompelin tilauksesta paidan. Pääntie on myöskin kantattu trikoolla. Hihansuihin tein resorimaisen ratkaisun, sillä trikoota oli vähän naftisti. 


Eurokankaan alet täytyi ehdottomasti hyödyntää. Tämä Tivoli-trikoo on niin ihana. Tähän tein pääntien ja hihansuut resorilla kantaten. 


Tein tilauksesta hitaisiin aamuihin ja pitkiin iltoihin soveltuvan yömekon. Tämän trikoon ostin Ehta by Dreamcircukselta. Pääntie on tehty alavaralla. Lopputilkku taipui muutamaksi kestoliinaksi. 



torstai 17. helmikuuta 2022

Asusteita pehmeisiin paketteihin

Alkuvuoteen on mahtunut monenlaisten asusteiden ompelua. Tässä postauksessa on kootusti pipot, pannat ja tuubihuivit.


Esikoisen ystävä sai syntymäpäivälahjaksi collegepipon applikoidulla sydämellä. Tein samalla kummallekin kaverukselle samanlaiset pipot peilikuvana. 


Ystävänpäivänä trio muisti ystäviään solmupannoilla. Näillä sai kivasti muutaman tilkun käytettyä tilkkulaatikosta.


Tilauksesta tein mustan pipon, jonka etuosa on kuminauhan avulla rypytetty. Asiakas itse ompeli pipoon tekokarvatupsun. 


Eurokankaan Pikku Myy -trikoosta ompelin tosielämän Pikku Myylle tuubihuivin. Sisäpuoli on vuoritettu tasaraidalla.


Vielä löytyi yksi joululahjakuva. Tämä tuubihuivi meni lahjaksi nuorimmaisen hoitajalle.