maanantai 28. elokuuta 2023

Pidempää lahjetta


Nappinjalla on ihananvärisiä collegekankaita. Niistä löytyikin apua syksynongelmaan, nimittäin lyhyeksi jääneisiin lahkeisiin. Tämä college on kuvan napakkaa, mutta ohutta - minusta juuri paras housucollari.


Tämä keltainen on niin herkullisen sävyinen. Kaikki housut ovat samanmallisia. Niissä on viistot taskut sivussa, lahkeissa samankankaiset "resorit" ja vyötäröllä kaitale, jonka sisään on ommeltu kuminauha renkaaksi.


Yksiväriset housut ovat kyllä kivat, usein yläosat tuleekin ommeltu kuosillisista ja värikkäistä kankaista.



lauantai 26. elokuuta 2023

Pioneita


Loppukesän synttärisankari kuori lahjastaan kaksi trikoista yläosaa. Nappinjan pionista ompelin kuusivuotiaalle tunikan ja Noshin trikoosta paidan.


Molempiin vaatteisiin tein hihansuihin samasta kankaasta pidemmät resorit, jotta yläosat menevät kahdessa koossa. Myös pääntie on kantattu trikoolla ja tikattu peitetikkikoneella.


Nappinjan pionista ompelin myös miesten paidan syntymäpäiväsankarille. Mielestäni kukat sopivat yhtälailla myös miesväelle.


Myös tämän paidan pääntie on kantattu käsin ja tikattu peitetikkikoneella.


Ompelin Rakkauskromosomi-blogin triolle pioniyläosat lahjaksi. Myös tämä trikoo on Nappinjalta.


Paidat ovat samaa kokoa. Kaikissa hihansuissa on trikoosta resorit, jotka tuovat käyttöikään lisää. Kanttaukset on tehty trikoosta.


Ihania pioneita, eikö?






perjantai 25. elokuuta 2023

Pöytäliinasta laukuksi

Asiakas oli reissuillaan nähnyt toisella henkilöllä vahakangaspöytäliinasta tehdyn laukun ja ihastunut siihen kovin. Hän antoi minulle työstettäväksi liinan ja pyysi siitä tietyin mitoin ja vaatimuksin laukkua.


Laukun päällä tuli olla vetoketju. Laukussa tuli myös olla vetoketjullinen tasku, joka sai olla sisä- tai ulkopuolella. Minun silmääni taskut taittui paremmin ulkopuolelle.


Laukussa on kaksi kantohihnaa, jotka on kiinnitetty sivuun. 


Ajattelin kankaan olevan haastavaa ommeltavaa. Koneeni selvisi tästä kankaasta kuitenkin odotettua paremmin, vaikka tokin sen käsittely oli varsin jäykkää. Käytin koneessa farkkuneulaa, joka meni hyvin läpi, mutta piti työnjälen siistinä. Tikin pituudeksi säädin 3,5 mm.


Klipsut olivat ehdoton työväline tämän tekemiseen. En olisi nuppineuloin lähtenyt säätämään, mutta toki taskua kiinnittäessä niitäkin oli käytettävä.

Tästä tuli kyllä ihana. Löytyisipä kirpparilta jokin lämminsävyinen vahakangasliina...







lauantai 12. elokuuta 2023

Tuplaharsomekko


Ompelin toissaviikolla perhoshihaisen mekon Bellabitiltä ostetusta doublegauzesta toiselle ja ihastuin kovin mekkoon itsekin. Päädyin itsekin vaaleanroosansävyiseen harsoon, vaikka pari muutakin oikein ihanaa väriä oli saatavilla. Toisaalta myös kinuskinen tai musta mekko olisi varsin monikäyttöinen.. ehkä syksyyn vaikka pidemmillä hihoilla?


Materiaali on ihanan kevyt ja hengittävä. Ompelin mekkoon piilovetoketjun selkään siltä varoista, että kangas kutistuu kovin pesussa. Vyötäröllä tein lopuista paloista vyön, sen verran tarkalle ostin kankaan, että vyö piti rakennella neljästä palasta.


Helma kappaleet rypytin pitkällä konetikillä. Helmassa ja hihansuissa on päärme. Ompelin kiinnittävät ompeleet ompelukoneella ja huoliteltu tein sekä siksakilla että saumuroimalla.


Tästä tuli kyllä ihana.