keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Väriä elämään

Värikkäistä trikookankaista ompelin tällä kertaa legginsejä useammassa koossa. Kaikissa näissä neljissä housuissa on lahkeissa pitkät käänteet, jotta niitä voi käyttää ainakin kahdessa koossa. 


Merenneito- ja pöllötrikoosta valmistui kivan värikkäät legginsit.


Shalmiakin trikoita löytyy vielä pari palaa. Heiltä tämäkin ihana bussitrikoo. 



Bambin ompelin legginseiksi ja lopusta tein t-paidan esikoiselle, sillä hälle uskaltaa jo aika hyvin tehdä valkeapohjaisiakin vaatteita. Pääntie on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen. 


Versonpuodin kisupiilosta tein aikuiselle legginsit sekä lapselle perus a-linjaisen tunikan. Pääntie on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen. 



tiistai 30. maaliskuuta 2021

Siskot


Kaupunkimme otti käyttöön vauvarahasetelit, jotka ilokseni käyvät myös meille toiminimellä työskenteleville. Näinpä olenkin päässyt ompelemaan muutamankin suloisen paketin vaatteita tuoreille asukkaille. 


Joskus pieni ikuisuus sitten olen ostanut Kangaskapinalta tätä kaunista joutsentrikoota, josta ompelin kaksi bodya sekä t-paidan. Toinen bodeista lähti vauvalahjana eräälle suloiselle neitoselle. Toinen body lähti pienelle siskokselle, t-paita samisteluun isosiskolle kesäksi. 


Kangaskapinan kukista tein myös toisen t-paidan. Kumpaankin tein kanttaukset resorilla kääntäjää käyttäen. 


Tämän pupukuosisen trikoon olen ostanut Kankaiselta. Siitäkin tuli oikein suloinen body pienelle. 


lauantai 27. maaliskuuta 2021

Sisko ja sen veli


Viime Kankaiden yöltä tehtiin entiseen tapaan löytöjä. Nämä ihanat trikoot on kaikki Paapiilta. Hässäkkä-trikoosta tein pienelle pojalle peruspaidan ja tämän vielä pienemmälle siskolle bodyn. Kumpaankin settiin päädyttiin mustiin legginseihin. 


Paidassa on hihoissa samasta kankaasta tehdyt resorit, kuten myös legginseissä. Vaatteet menevät nyt, mutta myös vielä ensi koossa. 


Paidan pääntie on kantattu resorilla kääntäjää käyttäen. Helmassa on peitetikillä tikattu käänne. 


Pikkusiskon bodyssa on myös hihoissa samankankaan resorit. Resorikanttaukset on tehty kääntäjällä. Alaosassa on nepparit kahdessa kohtaa, jotta body todella menisi tuplakoossa. 


Myös pienemmissä housuissa on resorimaiset lahkeet. 



perjantai 26. maaliskuuta 2021

Kissaeläimiä


Toissa kesänä - kun Big C. ei vielä rajannut elämää - pyörähdin Elina Antilan kirppispöydän äärellä, josta mukaan tarttui tämä keltainen versio tiikerikuosisesta trikoosta. Nappinjalta löytyi alennuksista vähän myöhemmin myös sininen trikoopätkä. 


Tykkään ihan hirmuisesti tästä kuosista ja niin tykkää esikoinenkin. Mukaan kuvaan pääsi myös oman elämänsä tiikeri. 


Kaavaksi valikoitui LillaLumin Amanda. En tehnyt mekkoon taskuja. Sen verran tarkka pala oli tullut hankittua, että mekkoon riitti vain vajaamittaiset hihat. 


Pääntien kanttasin käsin samalla trikoolla. Helman rypytykset on tehty framilonilla. 


Keskimmäisen mekko on vastaava, mutta siihen riitti pitkät hihat. Sen verran kivat palat kankaita oli, että tiikerit sai kohdistettua etukappaleeseen. 


Ihetehheniltä ostin pätkän Mielidesignin Hide 'N Seek -joustocollegea, josta tein esikoiselle peruscollegepaidan. Pääntiellä, hihansuissa ja helmassa on resorirengas.