maanantai 29. elokuuta 2022

Pinkkiä Unikkoa ❤️


Jo kesällä jostain Nappinjan alesta ostin batiikkivärjättyä (?) collegea. Ajattelin sen ensin itselleni, mutta koin sen sittenkin liian ysäripinkiksi itselleni (ysärin lapsena). 

Kun tein huhtikuussa kaverin tytölle penkkareihin pinkistä silityskalvosta tuunatut vermeet, heräsi ajatus pinkeistä unikoista trion paidoissa. Tuo taitava abi piirsi ja leikkasi minulle vastapalveluksena kolme unikkoa. 


Paidatkin leikkasin jo kesällä testaten samalla Jujunan collegepaidan kaavaa. Kiva kaava kyllä, vaikka tasona emminkin. Päällä näyttää tosi kivalta. 


Paidoissa on pääntiellä, hihansuissa ja helmassa resori renkaina. Kuopukselle taidan tosin joutua vaihtamaan vielä hiharesorit, sillä hän kasvaa ihan käsittämätöntä vauhtia. 


Kylläpä niistä tulikin ihanat! 


sunnuntai 28. elokuuta 2022

Vetoketjullinen päiväpeitto


Nuorimmaisenkin sänky piteni täyteen mittaan, jolloin hän tarvitsi uuden päiväpeiton. Hän sai sänkyynsä vetoketjupäiväpeiton isosiskoltaan, sillä myös yläpuolella nukkuvalla siskolla on samanlainen. 

Esikoinen sai uuden vetskaripäiväpeittonsa Vallilan paksummasta puuvillasta, jota olin joku aika sitten ostanut tarjouksesta. Aiemmin olin jo esikoiselle ommellut samasta kappaverhon sekä sohvatyynyn. Myös huoneen matto on samaa sarjaa. 


Pohjaan ompelin valkeasta verhosta oman kappaleensa. Pitsiketjua minulla oli metriketjuna, joten käytin sitä. Toivottavasti ketjut kestävät, eivätkä käy repeilemään. 

perjantai 26. elokuuta 2022

Lahjapaidat


Kesällä ompelin kummipojalle tilkkulastikosta Uniikeitten bussikissan paidaksi sekä kivan, tumman cillegepalan housuiksi. Niistä tuli kiva setti viipottajalle. 


Paidassa on hihoissa tuplakoon varmistamiseksi pitkät trikooresorit. Pääntien kanttasin samalla trikoolla. Käänteen tikkaus on peitetikattu. 

Collareihin ei palan korkeus riittänyt, mutta tein lahkeisiin viistot leikkaukset. Myös vyötöröllä on kuminauhalle kaitale. Lahkeensuuresorit on samaa collegea. 


9-vuotta täyttävälle tilattiin trikoopaita. Ompelin tästä kivasta, muistaakseni Hellinin trikoosta paidan. Myös tässä resorit hihoissa trikoosta ja samalla kankaalla kantattu pääntie. 

sunnuntai 21. elokuuta 2022

Jonmarit syntymäpäivälahjaksi


Eräs ystäväni tykkää villasukista, joten oli helppo päättää, kuinka muistaa häntä syntymäpäivänään. Hän sai lahjaksi nämä Jonsukka-perheen Jonmarit, joiden malli löytyy Villasukkarakkautta-kirjasta. 


Mustavalkoinen kuuluu Jonsukkiin ja tehosteeksi valitsin keltaisen, mistä tiedän hänen pitävän. Lisäksi se käy tähän malliin tosi kivasti! 


Mieluisat olivat :) 

keskiviikko 17. elokuuta 2022

Puuvillaa toppiin

Kun kevään naisten Ottobre saapui, lehden puuvillainen toppu herätti heti mielenkiintoni. Testasin kaavaa Marimekon Unikko-kuosiseen puuvillapalaan. Toppini on muutoin tehty suoraan kaavan mukaan, mutta hihansuista on jätetty kuminauhat pois. 


Topin pääntietä ja helmaa kiertää alavarat, joihin on silitetty tukikankaat. Kiinnittävät ja tikkaavat ompeleet on tehty ompelukoneella, huollittelut tein saumurilla. 


Kuvien jälkeen muokkasin vielä olkia, sillä ne tuntuivat valuvan päällä. 


Kaveri sovitti toppiani ja ai että, miten se olikaan hänen tyyliään. Istuvuutta parantaakseni muokkasin hälle oman topin, jossa olat on suoristettu, selkäkappaleet lyhennetty ja fiksattu kaarevampaan muotoon sekä nauha on pidennetty. 

Myös tämän puuvilla on Marimekkoa. 


Ja miten ihanalta se näyttääkään hänen päällään 😍