perjantai 20. heinäkuuta 2018

Olkoon voima kanssasi


Mieheni pitää Starwarsista, kuten hänen siskonsakin, joten epäilen sen olevan sukuvika. Miehen sisko eli lasten täti hemmottelee tyttöjä säännöllisesti ja osallistuu arkeen leikittämällä heitä, jonka olen oma-alotteisesti hyödyntänyt pitkälti ompeluaikana. Tästä kiitoksena ajattelinkin muistaa superkälyä "ihan muuten vain" -lahjalla.

Lahja piti sisällään Kangaskapinan trikoosta Jujunan naisten peruspaidan kaavalla (hieman pidennetyllä helmalla) ommellun paidan sekä legginsit. Pääntien kanttasin käsin, kädentiet ja helma on käännetty. Legginseissä kuminauha on ommeltu vyötärölle ja tikattu kiinni.
Esitin vienon toiveen, ettei pitäisi näitä päiväsaikaan yhdessä, lupasi noudattaa ;)

torstai 19. heinäkuuta 2018

Perusvaatetta


Jos ommellessa haluaa tosissaan rentoutua, paras keino siihen on etsiä käsiinsä hyväksi todettu luottokaava, simppeli perusvaate ja suloinen kuosi. Itselleni omin kangas on trikoo, miksei myös joustocollege. Näitä tuleekin käytettyä eniten lasten vaatteissa ja pitkälti omissakin.


Tämä metsäinen trikoo on ommeltu paidaksi Paapiin kaavakirjan Myyry-kaavalla. Se päätyi erään pienen pojan syntymäpäiväpakettiin.


Herkkä lammaskuosi on ommeltu saman kaavakirjan Siiri-tunikan kaavalla. Hihansuissa tosin on "resorit" samasta kankaasta. Tämä menee kuopukselle.Tilkkulaatikon tähticollegesta ompelin housut kuopukselle käyttäen Jujunan Niklas-kaavaa.
keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Minineidille


Eräällä pikkuruisella neidillä oli kovin kiire mailmaan. Koska vauvanvaatteita on niin mahdottoman kiva tehdä, tein hänelle elämän alkutaipaleelle muutaman vaatteen koossa 44 cm. Kaikki kankaat ovat tilkkulaatikostani.

Bodyn kaava on Paapiin kaavakirjan Nuppu-body. Sisällä neppareita tukemassa on kaksinkertaiset trikookaitaleet. Bodyn reunat on kantattu kääntäjällä kolminkerroin käyttäen resoria. Housut ovat Jujunan Niklas.


Pipo ja tumput ovat myös Jujunan Basic for babies -kaavalta myöskin.Toivottavasti näistä on iloa pikkuneidille ja vanhemmilleen.

maanantai 16. heinäkuuta 2018

Synttäribombertakki äidille

Pari viikkoa sitten äitini täytti vuosia. Halusin antaa hälle lahjaksi ommeltua, joka pääsisi kovaan käyttöön. Ainakin edelliset kolme hälle ompelevaa bomberia ovat näkyneet käytössä säännöllisesti, joten ompelin hälle jälleen yhden. Kankaaksi valikoitui Ommellisen Babushka roses, joka on suloinen väritykseltään, mutta mustin resorein (toivottavasti) sopiva myös aikuiselle naiselle. 


Kaavana bomberissa on Suuren käsityölehden bomberkaava (4/2017). Etuosaa tosin olen muokannut sen verran, että se yltää ketjuun asti ja lisäksi tässä on kaaritaskut sivussa. Takakappale on myös yhtänäinen.
lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kummityttö yks vee!


Kummin Helmi täytti vastikään komean yhden vuoden, jota juhlittiin tänään vähintään yhtä komeassa säässä. Söpöläinen sai lahjaksi vanhemmiltaan nuken, joten päätin jo aikapäivät sitten tehdä vauvalle oman, uniikin äitiyspakkauksen.Kuten oikeassakin pakkauksessa, tämäkin pakkaus sisälsi makuupussin. Pussi on tuunattu oikeasta äitiyspakkauksen makuupussista vapaasti leikaten. Kanttasin pussin ympäri vinokantilla ja ompelin vetoketjut. 

Äitiyspakkaukseen kuuluu ehdottomasti myös huppupyyhe, joka on ommeltu joustofroteesta.


Vaatteissa kaavana on pääasiassa Dobermamin kaavat pienin muokkauksin. 


Aluksi aioin ommella toppapuvun, mutta päädyin kuitenkin fleecehaalariin.

Kaksinkertainen trikoopipo sekä neulottu paljettipipo löytyvät myös pakkauksesta. Novitan Seitsemästä veljeksestä on neulottu tumput (puikollaan neljä silmukkaa) ja villasukat (puikollaan viisi silmukkaa, mutta jalkapöydällä neljä).


Kestovaipat ovat myös ehdottomat. Nämä leikkasin omien tyttöjen nukkien vaippojen mukaan.Toivottavasti paketti on mieluinen :)

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Hääpäivälahja


En ompele miehelle - vielä! - kovinkaan paljoa. Olen tehnyt hänelle yökkäreitä ja boksereita, mutta siihen se sitten onkin jäänyt. Hänkin on vaatteistaan ja tyylistään aika tarkka ja värimaailma on varsin musta ja valkea. Päätin kuitenkin näin viisivuotishääpäivän kunniaksi kaivaa ompelulaatikostani kaikki Starwars-kuosiset kankaat ja ommella ne hääpäivänlahjaan.


Kaikkien paitojen kaava on sama. Se on alunperin Ottobren yöpaitakaava, jolla olen ommellut miehelle aiemminkin. Hän saakin itse valita, ovatko paidat päivä- vai yökäytössä. Yökäytössä tämä kaava on ainakin aiemmin toiminut oikein kivasti. 

Kaikkiin tein pääntien kääntämällä kääntäjällä ja tikkaamalla peitetikkikoneella. Kahteen paidoista kantit on tehty myös hihanteille, yhteen kääntäen, koska kankaan riittävyys.Loppukankaat sekä yhden 40 cm korkean palan tein boksereiksi. Tilkut on ommeltu Kangaskapinan hyväksi todetulla bokserikaavalla, kokonainen kangas Jujunan bokserikaavaa muokaten. Kapinankaavallisiin ompelin bokserikuminauhaa vyötärölle, mutta Jujunassa nostin vyötäröä ja ompelin kuminauhaa taitteen sisään.Starwars-teemaa hääpäivänlahjassa tukivat myös Kärkkäisen pehmolelut. Liian helppoa ei lahjan saanti ollutkaan, sillä mies sai vanhempien lasten kanssa kuvasuunnistaa ympäri mökin tonttia.