torstai 8. joulukuuta 2022

Tonttumyssy

Joulun lähestymisen tietää myös ilmaantuneesta tonttulakkitarpeesta. Niinpä viimeiset viikot ovat pitäneet sisällään useammankin tonttulakin valmistusta.


Erään perheen päät saivat lakit Versonpuodin syvänpunaisesta trikoosta. Ensin lakki valmistui perheen äidille ja pikkutontuille, mutta tein vielä isällekin lakin, josta kuva alempana. Naisväen lakkeihin tein sivuun rusetit. Kaikkien myssyssä on hopeansävyinen kulkunen, jotka on Lempikankaalta.


Erään vauvan ensimmäiseen jouluun tein myssyn Hentostylen trikoosta rusetilla. Myssyssä on tekokarvatupsu, joka on ostettu Lalialta.


Versonpuodin trikoon tilkuista ompelin junnujen My little babybornille. Tähänkin tein rusetin. Myssy onkin aika samanlainen kuin trion omat ja tämä olikin kovin mieleinen. Tosin nyt pari muuta nukkea tarvitsee kuulemma myös samikset..
torstai 1. joulukuuta 2022

Uniikit: Metsätontut


Uniikit.comilla on aivan ihana Metsätontut-paneeli, josta saa kivasti kokonaisen vaatteen. Minulta pyydettiin kuosista naisten paitaa, jolloin kankaan leikkaaminen ei ollut aivan yhtä simppeliä. Mielestäni paidasta tuli kuitenkin oikein kiva.


Paidassa on Metsätonttu-kuvio sekä edessä että takana. Hihoissa on saman paneelin raitaa.


Helmaan, hihansuihin ja pääntielle ompelin resoria renkaana.


Aika hauska vai mitä? :)


Merinoasusteet


Suomen kädentaidonmessuilta mukaan tarttui merinoa. Kiersimme kaikki tarjolla olleet merinot ja palasimme uudelleen Kimmille, josta löytyi tämä lempparimerinoni sekä myös kummipojan perheelle mieluinen väri.


Ompelin roosasta pipot omalle triolle sekä samistelupipo kuopuksen ystävälle. Kaverin trio sai myös omat piponsa. Meidän pipoissa on taitereuna, mutta tummissa suora reuna. 


Kummastakin väristä tein myös kypärämyssyn. Merino onkin siitä ihana, että tämä koko taittuu niin kuopukselle kuin tarvittaessa vaikka itsellekin. Antaa vaan lenkkiviiman puhaltaa!


Tupsut löytyivät vielä jemmasta. Ne ovat varmaankin Ommelkuplalta tai Lalialta. Nahkamerkit kirjaimilla on Lempikankaalta.
tiistai 29. marraskuuta 2022

Bambin täplät


Kun Suomen kädentaitojen messuilla toissa viikonloppuna näin tämän Bambin täplä -collegen, sain viimein idean tämän vuoden joulukorteista. Olin katsonut samaa kuosia Lalialta, mutta aina se ehti loppua. Uusi tuttavuus, Lempikangas, oli muutaman muunkin löydön lähde.


Esikoiselle ompelin hupparin. Huppari on ommeltu Mekkotehtaan Kahden-kaavalla, tosin pidensin helmaa himpun. Hupun vuorissa on Hento stylen trikoota.


Nuoremmat tyttöset saivat collegepaidat, joiden helmat ovat myös himpun pidemmät. Pääntielle on ommeltu collegerengas, kuten hihansuille ja helmaankin.


Näistä tuli niin söpöt!


Kettuja pipossa ja tyynyissä


Minulta pyydettiin merinovillasta neulottua kettupipoa. Neuloin pipon kaksinkertaisesta Dropsin Baby Merinosta. 


Pipossa on 2o, 2n -joustinneuleella kaksinkerroin taittuva resoriosa. Itse pipo-osuus on ainaoikeaa. Päättelyyn neuloin kaikki silmukat koko kierrokselta kaksi oikein yhteen ja välikierroksen jälkeen toistin saman. Korvat neuloin irrallisena suljettuna neuleena ja ompelin pipoon kiinni.


Eläinkuosisesta paksusta puuvillasta ompelin sisustustyynyyn päällisen ja sen lisäksi ompelin toisen tyynyn. Koska tuo toinen tyyny ei ole vakiomittainen, ompelin sen sisään puuvillaisen sisätyynyn, jonka täytin tyynyvanulla. Kummassakin tyynynpäällisessä on piiloketju sivussa.