maanantai 24. lokakuuta 2022

Uniikit: Peonyt-college


Viikonloppuna tuli ommeltua uusi huppari itselle ja collarit kuopukselle.  Kankaaksi valikoitui Uniikit.comin Peonyt-college "dark lilac" värissä. Pohjaväri onkin lilan ja harmaan välimaastosta ja kuosissa ovat kauniit pionit. Tämäkin college on ohuehko ja letkeä eli oikein kiva juurikin huppariin. 



Kaavaksi valikoitui Suuren käsityölehden 10/2022 Särmähuppari, jonka ompelin viikko sitten pidempänä. Tällä kertaa tein hupparin himpun kapeampana. Hupparissa huppu on etureuna taitteelta, resorit on ommeltu myös samasta kankaasta. 


Sirolle kuopukselle ompelin loppukankaasta legginsimäiset colleget. Hän on oikein innostunut samistelemaan kanssani, joten näistä tuli hyvin mieluisat. Ompelin vyötärölle kaitaleen sisään kapean kuminauhan ja lahkeensuun resorit tein samasta kankaasta. 


lauantai 22. lokakuuta 2022

Legginsejä moneen makuun


Omille junnuille ompelin muutamat uudet kuosilegginsit, kun edellisten lahkeiden alta jo kovin vilkkuvat nilkat. Täydestä leveydestä saa vielä pienellä kikkailulla legginsit toiselle isommista neideistä sekä nuorimmaiselle. 


Kumpiinkin piti vyötärölle tehdä erillinen trikookaitale, jonka sisällä on kuminauha renkaana. Näin lahkeisiin tuli riittävästi pituutta. 


Kaverisynttäreille keskineiti vei kukkalegginsit. Toivottavasti koko ja kuosi sattui mieluisaksi. 


Ompelin myös Pipsa Possun lopun pikkuneidin leggareiksi. Tässä myös vyötäröllä kuminauharengas erillisen trikookaitaleen sisällä. 


Tilauksesta tein kahdet korkeampivyötäröiset legginsit. Myös leveämpi kuminauha on vyötäröllä miellyttävämpi. Yksiväriset trikoot on ostettu Lalialta. 




perjantai 21. lokakuuta 2022

Äiti Mymmeli


Muumiperhe takan reunalla on nyt saanut uusia jäseniä. Trion kanssa listasimme, ketä kaikkia vielä Muumilaakson väki kaipaa. Muutama ihan "perushenkilökin" joukosta vielä puuttuu ja nuo viisi nyt on ainakin vielä tehtävä. Sivuhahmoja löytyy aika myös reilusti lisää, kun virkattavaa kaipaa. 


Tällä kertaa koukulta tippui Myyn ja Mymmelin (ja Nuuskamuikkusen) äiti vanhempi Mymmeli. Hän olisi voinut olla vähän rintavampi, mutta yläosa jää kyllä kovasti puuhkan alle. Mymmeliperheessä nuoremman Mymmelin mittasuhteet pistävät nyt omaan silmään, mutta ystävä sanoi, että niissä näkynee myös vuodet ja kehitys. 

Mymmelin helman alla on lila "hame" ja tässä tapauksessa myös valkoiset alushousut, sillä lila langanloppu ei aivan riittänyt koko alaosaan. 


Nenä ei kuvissa oikein erotu, mutta se on näillä kyllä oikein hauska. 


tiistai 18. lokakuuta 2022

Prinsessaviitta


Lempparipyyntöjäni ovat ehdottomasti nämä luottamusta osoittavat "saat vapaat kädet" -tilaukset. Minulta pyydettiin reilunpituista prinsessaviittaa, joka laahaa elsamaisesti maata ja tadaa - tässä tulos. 


Viitta on satiinia, jonka erään kaverini äiti vuosia sitten toi Thaimaasta. Siitä piti tulla iltapuku, mutta todellisuudessa edes minä en löydä kaikille iltapukuideoilleni käyttökohdetta.. Joten tästä tuli viitta. Malli seisoo penkillä kuvassa, jotta kuvissa helma asettuu oikein edukseen.


Kiinnitin laahukseen koristenauhaa. Pääntiellä on kaitale, joka kiinnitetään tarranauhalla - helppoa ja turvallista. 


Ompelin tarran päälle koristenapin. 

Ja näin tanssit ovat valmiit alkamaan.