sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Jujuna: lasten kylpytakki


Pääsin testaamaan Jujunan pian ilmestyvää lasten kylpytakin kaavaa. Tämä olikin ihan huippujuttu, sillä junnuille on uudet vohvelit olleet keväästä asti odottamassa ompelu - lapset kasvaa, nutut eivät.

Valitsinkin esikoisen nutun ensin ompeluun. Valitsin 146 cm pitkälle, hoikalle neidille 152 cm kaavalla nutun ajatuksella, että nyt kerrankin menee pari vuotta. 


Kaavassa on taskut - ihan must! - ja se sidotaan perinteisesti nyörillä. Hihansuissa on käänteet ja reunan ympäri kulkee kaitale. Hyvin klassinen ja oikein kiva siis. Kivasti muotoiltu tämä onkin ja saa hyvin kiinni, eikä jää turhia vilkkumaan.


Ihana vohveli on ostettu Kimmiltä. Saattoi kyllä olla, että ostin viimeiset metrit laventelin sävyssä...


Esikoiselle takki oli vähän reilu, hoikka neiti ehkä kaipaisi b-mitoitusta... Malliksi lupautui 154 cm pitkä ihanuus, jolle nuttu istui mukavammin. Hihat olivat hänelle kuitenkin myös reilunpuoleiset ja hoikkana hänkin menisi b-mitoituksen puolelle.


Mutta! Tarkemmin ajatellen olinkin itse uuden nutun tarpeessa ja onneksi väri on hyvin mieluinen itsellenikin, joten otan kylpynutun sittenkin omaan käyttööni. Nyt täytyy metsästää esikoiselle jokin yhtä ihana sävy ja ommella hälle vähän pienempi nuttu. Onneksi on huippukaava jo koeajettuna.


Kaava-arkit oli helppo kiinnittää toisiinsa. Lisäksi ne ovat selkeät. Jujunan ompeluohjeet ovat myös selkeät aloittelijallekin. Tämän ompelu sujuu siis ehdottomasti vähemmänkin ommelleelta.










1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!