sunnuntai 5. marraskuuta 2023

Syksyn villasukkasatoa

Pitkästä aikaa on tullut neulottua enemmänkin. Monesti kesäisin puikot hiljenevätkin ja syksyn pimenevät ja viilenevät illat saavat langat taas viipyilemään käsissä.


Kuopuksen lempivillasukat jäivät auttamatta liian pieniksi, eikä eksyminen kuudenkympin pyykkiin suoranaisesti auttanut asiaa. Viikonlopun illoissa valmistui isommat pinkit sukat pienellä kasvunvaralla. Lankana sukissa on Novitan Seitsemän veljestä.


Syksyn aikana olen neulonut jemma-Seiskaveikkoja miesten villasukiksi jo ennakoiden joulua. Nämä ruskeat sukat vien uurnanlaskutilaisuuteen eräälle sukulaiselle. Niissä on joustoneuletta varren alussa ja nilkassa. Nämä sukat aloitin isän serkulle, mutta kun ysikymppiset vaihtuivat hautajaisiin, halusin kuitenkin antaa ne lämmittämään lähimmäistä.


Punatulkku-langasta neuloin sukat paikalliselle terveyskeskussairaalalle. Isälle jätettiin jalkaan yhdet heidän sukistaan, jotka ehtivät nähdä monta paikkaa ja tapahtumaa, joten halusin viedä tilalle sukat, jotka toivottavasti kokevat vuorostaan yhtä värikkään matkan, mutta ennen kaikkea lämmittävät käyttäjänsä jalkoja.


Yksiväristä ja valmisraitaa yhdistelemällä tulee kivaa, helppoa ilmettä perussukkiin.


Seuraavaksi naisten sukkien kimppuun.





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!