torstai 4. huhtikuuta 2024

Lämmintä neulottua

Viime viikonloppuna päästiin juhlistamaan useampaa syntymäpäiväsankaria kerralla, kun kevättalvi on usein taudikasta aikaa ja juhliakin joudutaan siirtelemään.


11-vuotias sankaritar sai paketissaan piirakkasukat lempivärissään. Näissä lankana on Novitan Seitsemän veljestä entisessä vaaleanlilassa, siskonsa sukat neuloin Lontoon rae -sävyssä, jotka nyt myytiinkin ilmeisesti pois Novitan valikoimista.


Novitan raitalangasta neuloin valepalmikkosukat neljävuotiaan syntymäpäivälahjaan. Jatkoin palmikon myös jalkapöydän päälle.


Ruotsissa asuu vanhempi perhetuttu. Alkuvuodesta mittariin tuli 83 vuotta, joten neuloin hänelle lämmikkeeksi villasukat. Näissä lankana on Novitan vanha viidakkolanka seeprana.


Ruotsiin hänen entiselle vaimolleen lähetin myös raitasukat. Lila on muumilankaa, jonka yhdistin ruskeaan.


Naapurin rouvalle neuloin sukat sinivuokoilla. Hän on muutamaan otteeseen kertonut erään koulumuiston, kuinka hän äitienpäiväjuhlassa olisi halunnut olla sinivuokko, mutta opettaja päätti hänen olevan valkovuokko. Nyt hän saisi kuitenkin olla sinivuokko.


Lankana näissäkin sinivalkoisissa sukissa on Seitsemän veljestä.


Jo syksymmällä neuloin eräälle pikkuiselle mustat merinovillaiset tumput ja sukat. Näissä on mukailtu jarrusukkia, ne kun parhaiten kestävät käytössä mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!