maanantai 27. helmikuuta 2017

Kuusi kangasta, neljä kokoa

Puoli metriä täysleveää Vimman Maailma muovautuu -trikoota ja kaloja, metrinen Aarrekidiä, puoli metriä täysleveää Noshin tomaattia ja palanen Noshin toffeeta ja muskottia trikoona. Mitä niistä saa? Vinon pinon vaatetta!


Kyseisistä kankaista valmistui Paapiin Myyry-paidan kaavalla koossa 86 cm pitkähihainen paita Aarrekidin trikoosta, joka ei muuten ollut järin joustavaa. Pääntiellä kantti kääntäjällä, pitkähihaisessa myös hihansuissa. Kaloja ommellessa yllättyin suuresti, miten ohutta ja notkeaa Vimman trikoot ovatkaan - tämä oli ensikosketukseni Vimman kankaisiin.


86 cm Ottobren Straight stripesit valmistuivat myöskin Aarrekidistä pienin muokkauksin: vyötärölle resori ja lahkeisiin vähän ohjetta lyhyemmät resorit.


50 ja 56 cm housuja valmistui joka kuosista. Laitoin vain Aarrekidiin resorivyötärön ja lahkeet, muihin laitoin samasta kuin housukangas. Aarrekideissä on Straight stripes kaavapohjana, muissa Jujunan Niklas-housu.


Herkullisesti nämä Noshin värit sointuvat yhteen :)


Bodyjen lisäksi tein kolme kietaisubodya Ottobren Warmly wrapped -kaavalla. Noshin tomaatti on kokoa 50 cm ja muut 56 cm.Kaloista tein jumpsuitin koossa 56 cm Ottobren vinovetskarikaavalla. Sen verran kaavaa muokkailin, että tein vetoketjun jatkumaan lahjeresoriin asti. Huppu on vuoritettu valkoisella trikoolla ja reuna on kantattu kääntäjällä ympäriinsä.
Jämätkin piti tottakai saada käyttöön, joten nukke sai samisteluvaatteita: tomaatinsävyisen paidan ja Aarrekidistä housut. Vimman Maailma muovautuu taipui jumpsuitiksi. Paidan ja housun kaavat on muokattu Dobermamin kaavoista, jumpsuit on Nuken uudet vaatteet -kirjasta alkujaan.
Tässä projektia kerrakseen, mutta kivaa oli!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!