lauantai 26. lokakuuta 2024

Äkäisiä tirppoja

Vaatekaapissani on paljon kuosillista. Kuosillisia on sekä ylä- että alaosissa. Vaikka varsin värikkääksi ihmiseksi itseni koenkin, toinen puolisko on hyvä pitää maltillisemman yksivärisenä. Uusi rakkauteni onkin silityskuvat! Toki pelkkä yksivärinenkin olisi toimiva, mutta ai että, miten kivan piristeen näillä saa.


Uniikeilla on monta silityskuvaa, jotka ovat suorastaan huutaneet nimeäni. Niistä ensimmäinen pääsi nyt huppariksi syysloman jälkeiseen maanantaihin, jolloin pääsin vielä töihin paria tuntia aikaisemmin sijaistamaan. Töissä on mukavaa toki, mutta pientä pilkettä silmäkulmaan varhaisteinien kanssa päiviä viettäessä.


Huppari on jälleen lempparipituudella, niin pääsevät kuosilegginsit käyttöön. Keltainen college on luultavimmin jo ikuisuulsia sitten Nappinjalta ostettu, ihanan pehmeä ja letkeä jc. Taskut hupparissa on sivuissa ja hihoissa raglansauma. Kaava on siis Hubbari Tinttamarilta. Aivan ihana kaava. Kolmesta huppuvaihtoehdosta valitsin ristiin menevän hupun.


Helmassa ja hihansuissa on resoria, jemmoista löytyi hyvin lähelle oleva sävy tällä kertaa. Huppua en vuorittanut. Mietin aluksi äkäisiä tirppoja trikoona vuoriksi, mutta halusin hupusta kevyemmän, joten tein vain käänteet hupun reunaan.


Jo kesällä tein vihreästä tirpasta naisten tunikan, jonka hihat ovat seurat, vaikkakin vajaamittaiset. Tätä väriä ei enää näkynytkään Uniikeilla olevan saatavilla.


Pääntie on kantattu käsin.


Tykkäsin itsekin vihreäpohjaisesta niin, että ompelin paidan siitä myös keskineidille. Onneksi alamme olla niin samaa kokoa kahden isomman neidin kanssa, että voin tätä paitaa tarvittaessa joskus lainata. Tämä on minusta ihana!


Hihansuisss on samankankaiset resorit ja pääntie kantattu käsin.


Mustasta tulikin oikein näpsäkkä naistentunika. Perustunika ei muuta kaipaakaan kuin upean kuosin. Tähän tein sivuun taskut ja pääntie on kantattu käsin. Hihat ovat vajaamittaiset.


Lopputilkuista askartelin isommille neideille t-paidan. 


Tirpoista olikin tullut uusia silityskuvia. Vielä yksi tirppa odottaakin myös esikoisen collegepaitaa, jospa se olisikin seuraavana ompeluvuorossa, kuten harmaa tirppatrikoo.





Uniikit: Yöpuutarha-joustocollege

Syksyn tulon tunnistaa siitä, että trikoovaatteet vaihtuvat collegeen - tai näin käy ainakin itselle sekä päälle puettavissa, että ompeluun päätyvissä kankaissa. Pidemmänmallin hupparit ovat paras työvaate, vaikka pituus ei tällä hetkellä vielä laskeudukaan polviin - talven tultua helmanmittakin monesti pitenee käyttösuosikeissa.


Uusi vinohemmainen huppari valmistui Uniikit.comin uudesta omatuotannon collegesta Yöpuutarhasta. College on sitä parasta hupparitunikacollegea, eli mukavan letkeää ja ohuehkoa.


Kaavaksi valikoitui Ommellisen huppari, jossa on sivussa kaaritaskut pusseilla ja huppu edestä korotettu. Hupun vuoritin mustalla trikoolla.


Hihansuissa on samaa kangasta resorina. Käänteet on tehty peitetikkikoneella tikaten.


Kuosi on kyllä kovin kaunis. Mitä sinä tykkäät?

https://www.uniikit.com/tuote/jc-yopuutarha/