maanantai 8. heinäkuuta 2024

Äidin yllätyssyntymäpäivämekko

Alkukesä on ollut salamyhkäistä tohinaa täynnä: on tehty vaivihkaa perusteellista kesäsiivousta mökillä, kitketty mökin kalliota vuosien jälkeen, leikattu ruohoa ja trimmeröity poikkeuksellisen tarkkaan, on vaihdettu viestiä ja soiteltu sukulaisille ja tuttaville, mietitty tarjottavia, kartoitettu ruoka-aineallergioita ja elvytetty lasten synttäreiltä numeropalloja uuteen hohtoon. Vähän myös ommeltu, tässä nimittäin äidin syntymäpäivälahja (juhlien lisäksi).


Mekkokaavaksi valikoitui Paapiin Runo, sillä tiesin äidin pitävän hiharatkaisusta. Kangaskaapitkin sain kuluneella viikolla siivottua (minun piti pestä kodin ikkunat...) ja sieltä löytyi sopivasti tätä Nappinjan pionia, jonka sekä väri että kuosi oli takuuvarmasti äidin mieleen.


Mekon pääntielle ja hihansuihin ompelin alavarat. Kiinnittävät ompeleet on tehty saumurilla, tikkaukset peitetikkikoneella.


Juhlapäivä valikoitui lopulta viralliseen päivään. Juhlan aluksi mieheni meni äitini luo mukanaan mekko sekä viesti sisältäen seuraavan tekstin:

"Mekko päälle, halutessa ripsaria ja kyytiin."

Kyyti toi mökille, jossa odotti parikymmentä sukulaista ja ystävää, kolme viestiä serkuilta kauempaa ja kolme videotervehdystä kummilapsilta ja yhdeltä serkulta. 

Kakut ja muut tarjottavat maistuivat ja juhlat olivat oikein onnistuneet.


Äiti ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!