sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Räsymattosukat


Uusin villasukkaryhmän villitys villitsi minutkin. Voi taivas, miten ihanat sukat tällä uudella idealla saikaan aikaan! 

Ohje kuuluu niin, että valitset jemmoista kaksi valmiiksi raidoitettua lankaa. Joko juuri ne, jotka omaan silmään sopivat yhteen tai sitten ne, jotka todennäköisesti eivät. Minä valitsin kaksi jämälankakerää, joissa oli samat sävyt, mutta eri tummuusasteet. Kirkkaampi ehdoton suosikkilankani, vaaleampi kiva, mutta turhan hemppis itselle. Mutta nämä yhdessä, täydellistä!

Kumpikin lanka on siis Novitan seiskaveikkaa, puikkona 3,5 ja puikollaan 11 silmukkaa. Halusin perinteiseen sukantekoon jotain uutta ja päätinkin tehdä kantapään itselle aivan uudella tapaa. Ohje kantapäähän löytyi Yhteishyvän aivan loistavasta kuvallisesta ohjeesta.

Kantapäänteko ei ollut ollenkaan vaikeaa, vaikka aluksi mietin, saisinko silmukoita kauniisti poimittua. Toisaalta, poimitaanhan ihan tavallisessa vahvistetussakin kantapäässä silmukoita, joten tuttuahan touhu on. Tällä tapaa kantapäästä sai räsymattotyyliin raidallisen ja värikkään, tosi kivan sanoisinko. Jalkaan pyöreä muoto on lähes täydellinen! Vaikka pakko myöntää, että tottumattomaan silmään se näyttää kyllä hassulta. Tätä tapaa täytyy kyllä kokeilla uudelleenkin ja rohjeta vihdoin kokeilemaan monia muitakin eri kantapäitä.2 kommenttia:

 1. Ihanat sukkaset! Miten ohje jatkui noista kahdesta erilaisesta kerätä? Ai vuorotellen raita kummastakin kerätä? Näyttää aika ohuita raidoista, olisko 2 kerrosta?
  Kiitos, että laitoit minulle linkin blogiisi! Tutustun blogiisi rauhassa ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Oikeaa ohjetta" ei liene, enemmänkin makukysymys. Minä tein kaksi riviä kullakin langalla ja vuorotellen keristä. Vähän langasta (ja silmukkamäärästä) riippuen raitojen värien vaihtelu määrää minulla kierrosten määrän :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!