sunnuntai 16. elokuuta 2015

Joustofroteepöksyt pikkumiehelle


Kaivelin kangasvarastojani - vähän siinäkin mielessä, että jostain luopuisin - ja tämä kangas tuli vastaan. Olen ostanut tämän joustofroteen muistaakseni jo esikoista odotellessa. Kaikki sanoivat hänen olevan poika ja aloin jo epäillä omaanikin vaistoani ja niinpä jemmoistani löytyy useampikin poikamainen kangas. Näytin kangasta kummipoikani äidille, joka tykkää joustofroteesta materiaalina ja näinpä kummipojalle syntyivät uudet pöksyt. Olen tämän viikonlopun ommellut kummipojan perheelle myös verhoja ja tyynynpäällisiä, mutta niitä ei tullut kuvattua (toisinsanoen olin liian laiska silittämään ne ja kuvaaminen olisi tällä kertaa melkein vaatinut sen..). 

Nämä pöksyt on tehty Ottobre 1/14 puolipotkareiden ohjeella. Kaavaa on tietysti muokattu monin osin, koska nämähän eivät ole puolipotkarit: en piirtänyt teräosia, vaan suoristin lahkeensuun. Lisäksin taitoin kaavaa mielestäni sopivan resorin verran ja lisäsin lahkeisiin pitkät resorit. Levensin hieman kaavan lahjelinjaa alaspäin, että sain pientä pussittumista resoria vasten. Lisäksi kuminauhavyötärön sijaan taitoin kaavaa resoria varten. Pitkät resorit lahkeessa tuovat pidempää käyttöikää ja tarvittaessa vyötäröresoriakin voi taittaa. Vaipallisella tosin tilaa saa jäädä.Aikas söpöt. Tästä lähtikin kipinä, kun pikkusiskolla ei juuri housuja ole nyt käyttööntulevassa koossa - tai sitten olen jemmannut ne erittäin taitavasti isosiskon jäljiltä, mutta nyt kuvittelen myyneeni reippaammin - joten parit joustofroteepöksyt menisi täälläkin. Tulevaa odotellessa.

P.s. nyt blogi Siksakaten löytyy #siksakaten alta myös Instagrammista, jonne päivittelen enemmänkin myös keskeneräisiä töitä :) Saa ruveta myös seuraamaan, mutta varoitus, ainakin tällä hetkellä päivittelen sekaan myös muutakin elämääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!