tiistai 22. maaliskuuta 2016

Iki-ihana Sammalpolku

Ihastuin jo tovi sitten Paapiin Sammalpolku-kuosiin. Joku oli kuitenkin eräässä ompeluryhmässä ommellut kankaasta itselleen nopeasti pipon, niin nopeasti, että kangas oli siinä hötäkässä mennyt nurin ja kohdistus enemmän tai vähemmän osuneesti ja pipo saikin ryhmässä nopeasti kommentteja "tatti otsassa"... Niinpä tämä kangas alkoi mietityttää minua siinä määrin, että meni kauan, ennen kuin rohkastuin tilaamaan sitä itselleni. Kun nyt sitten päätin tilata, tilasinpa ihan kahdessa värissä.

Tämä väri ja kuosi on vain niin ihana. En tiedä, mikä siinä on niin ylivetoa, mutta jotenkin se nappaa minuun ihan täysillä. Kaavana on tuttu ja turvallinen Ehta lyhennetyllä helmalla. Alkuperäinen mekko on kovin pitkä, mutta tällaiseen trikoomekkoon menee mukavasti lyhempi. Taskuissa on Kangaskapinan läpivärjättyä raitaa. Taskujen suut ja pääntien kanttasin kantinkääntäjällä. Hihat ovat vajaamittaiset jo sen takia, ettei kangas riittänyt pidempiin. Tällaisen S-koon Ehtan sai kuitenkin hyvin metristä kangasta (määrästä kun on ollut kovaa keskustelua).



Itse teen Ehtan taskut niin, että leikkaan sisälle taskupalan, jonka tikkaan suoraan kiinni etukankaaseen peitetikillä. En tee siis varsinaista taskupussia, sillä en halua varsinkaan trikoomekoissa niiden roikkuvan sisällä. 




Kiva siitä tuli, tässä vielä muutama sovituskuva.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!