tiistai 26. heinäkuuta 2016

Pyynnöstä tilkkulaatikolle ja valmispaidan tuunausta

Kaverin perheeseen on tulossa uusi pieni. Äiti on ihastellut jo tovin instagrammissa ja muualla pyörineitä itseommeltuja settejä ja pyysikin minua valmistamaan heidän pienelleen setin. Kankaaksi settiin valikoitui tilkku, josta olin jo aiemmin tehnyt isoimmalle veljekselle paidan: sattuipa varmasti mieluinen kuosi, kun vapaat kädet sain setin toteutukseen. Musta taas mätsää kuosiin kuin nenä päähän.

Setin koko on 50 cm, ihan mini siis. Kietaisubodyn kaava on Ottobren Warmly wrapped, neppareita tosin laitoin vähemmän kuin ohjeessa käskettiin. Kanttaus on huippua tehdä kääntäjällä! ...jos se vain on yhteistyökykyinen. Nyt viime aikoina kääntäjä on aiheuttanut minulle luvattoman paljon harmaita hiuksia ja yhteistyömme on kovinkin takkuisaa.

Housuissa on kaavana Ottobre 4/16 housukaava kutistettuna kokoon 50 cm. Näistä tuli kyllä niin pikkuruiset, että toivottavasti mahtuvat päälle edes hetken. Oikeita taskuja en alkanut tekemään, vaan tein tilkuin valetaskut.


Toisena projektina samaiselle kaverille oli muuttaa kirpparilta ostettu liian iso kettukuosinen Blaan paita paidaksi isoveljelle ja bodyksi vauvalle. Yksivärinen takaosa ja hiha saivat jatkaa kangasta. Paidan kaavana on Noshin paitakaava, bodyssa Ottobren Sausage dog koossa 68 cm.
Hihapaloista sain idean askarrella bodyn kaveriksi housut, joissa myös sama kaava kuin aiemmassa, tällä kertaa vain kokoa ei ole muokattu, taskut ovat näissäkin valetaskut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!