perjantai 21. lokakuuta 2016

Siiri, Myyry ja dinot

Kuten jo aiemminkin olet sanonut, Paapii desing on kovin mieluinen. En vuosi, pari sitten vielä niin lämmennyt, mutta tänä päivänä kovinkin. Jokin hahmoissa on niin hellyyttävää ja suurinosa sävyistä aivan ihania: omenanvihreä on jotenkin niin herkku.


Dinoja minulta löytyi kahdessa värissä. Lapsuudessa osasin dinot latinankieliset nimetkin, nyt jo vähän päässeet vuosien myötä paikoitellen unohtumaan. Vaikka tytöt tykkäävät leikkidinoillani satunnaisesti leikkiä, kieltäytyi esikoinen niitä päälleen pukemasta. Niinpä kuopus - joka ei vielä niin paljon valikoi - sai dinopaidan sekä vihreänä että okrana. Peräkkäiset koot paidoissa ovat, kaavana Nosh.

Jämäpalatkin oli pakko käyttää. Niistä tein 68 cm bodyt Ottobren Sausage dogin ohjeella. Okra sai taustakseen Noshin raitaa ja vihreä Kangaskapinan mustavalkeaa.
Jo pidempään hilloutunut metrin pätkä Myyryn herukoita pääsi vihdoin (..jokunen viikko sitten..) mekoksi Ruskamekon kaavalla. Kankaan riittävyyden takia mekossa on lyhyet hihat. Valenappilista jotenkin huusi päästä tähän mekkoon ja kivasti se sopiikin.Siiri keinuu omenanvihreänä leikkautui esikoiselle paidaksi niin ikään Noshin paitakaavalla (Suuri käsityölehti 5-6/15).Samasta puolet metrin pätkästä leikkaantui etukappale 62 cm Sausage dog -bodyyn. Tovi sutten leikattu Warmly wrapped -kietaisubody vaaleanpunaisesta Siiri keinuu -trikoosta valmistui myös samalla. Harmaa raitatrikoo on muistaakseni Noshia. Aivan ihanaa, mutta melkein jo käytetty. 

Kantinkääntäjän kanssa rakkaussuhde jatkuu edelleen vaihtelevana. Jonkin sortin tappi kiinnitys lienee Janomeen kytkettävä, ettei kantti pääsisi kääntäjässä kääntyilemään.
Varsinaisesti puolen metrin Siiri keinuu -pala oli ostettu näitä myssyä ja töppösiä varten, jotka kaveri pyysi tekemään pienelle pojalleen. Hattu on muokattu peruspipon kaavasta, töppöset leikelty näppituntumalla. Kummassakin siis päällä trikoota, sisällä fleece, josta myös hatun nauhat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!