tiistai 18. huhtikuuta 2017

Ristiäissamistelut

Kuluneena viikonloppuna meillä vietettiin pienimmän neidin ristiäisiä. Tähän juhlaan päätin tehdä itselleni uuden mekon, joka tekisi sekä minun että vauvan juhlasta vielä astetta mukavemman.


Kangas on tilattu Kankaiden yönä Ommelliselta. Aivan ihana trikoo, vai mitä? Oman mekkoni pohjana on Mekkotehtaan Vilma, mutta sen yläosa on muokattu vauvaystävälliseksi eli toisin sanoen imetys onnistui siinä ilman apuihmisiä ja hermoja menettävää vauvaa. Poikkileikkausta laskin alemmas kuin Vilman kaavassa on ja muutin yläosaa kietaisumalliseksi. Käänteet pääntielle tein tukien framilonilla.Sovituskuviin etukappale jäi rutulleen, ihan nätisti se kuitenkin juhlassa istui ja toimi, kuten olin ajatellutkin.Loppukankaasta ompelin sankarille mekon, johon käytin Jujunan bodymekon kaavaa. Hieman lyhensin 62 cm kaavan selkäpituutta, mutta ei olisi tarvinnut. 62 cm kaava toimii juuri sopivana tuolla 55,5 cm pitkällä pikkuneidillä. Nafti kaava siis, väittäisin.

Bodyyn kanttasin pääntien, hihansuut ja alaosan kääntäjällä. Hameosan tein pehmeästä tyllistä, jota laitoin pari metrisen pätkän. Kerroksia tyllistä on neljä.


Söpö, eikö 😘
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!