perjantai 6. lokakuuta 2017

Softsellhaalari vauvalle

Vuosi sitten ompelin esikoiselle ja keskimmäiselle siskokselle softsellhaalarit kettukuosisesta softsellistä. Nyt kun ihmeellisessä Facebookissa törmäsin samaan kuosiin, mutta vielä eri värissä, näin mahdollisuuteni tulleen: nuorimmainenkin sai oman samisteluhaalarinsa! 

Muistin taas, miten mukavaa softsellin ompelu on, kun se onnistuu. Sitä ennen tosin sai vuodattaa useammankin kuvitteellisen kyyneleen, sillä en muistanut, millä neulalla olin viimeksi onnistunut. Ensimmäiset neulat tukehtuivat heti, eivätkä suostuneet ompelemaan perussaumojakaan. Kun oikea (perusmarketti?)neula lopulta löytyi, homma sujui kuin rasvattu. Aivan paksuimmat tikkailut jouduin tekemään käsin, mutta niitä oli vain hupun reunoissa ja hupun käänteissä.

Kaavana käytin Ottobren jumpsuitin kaavaa. Tein haalarin kokoa isompana, mutta selkämittaan olisi kannattanut lisätä senttejä - eihän tämä nyt varmaan mahdu kuin tämän syksyn! Täytyy alkaa metsästämään kuosia lisää.

Lahkeissa ja hihansuissa on paksumpaa resoria. Ompelin ne ensin renkaaksi ja huolittelin resorin valmiiksi umpeen, jonka jälkeen ompelin valmiin resorikappaleen kiinni onpelukoneen suoraompeleella.Ja nyt puku ahkeraan käyttöön!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!