perjantai 19. tammikuuta 2018

Vauva kasvaa, vaatteet kasvaa

Pikkumurun vaatekaappi oli jo hetken aikaa varsin tyhjä. En ollut hirveästi ommellut seuraavaa kokoa, enkä jemmannut isommilta. Kaverin tytön vaatekaapilla shoppailin kyllä reilulla kädellä ja siitä ompelulupa koki pienen kolauksen. Sopiva lovi kaapissa kuitenkin oli ja tulee olemaan, kun raaskin muistakin nafteista luopua. Tällä perusteella ompelin pienelle rakkaalla (ensi kertaa ajatuksella) settejä:


Huono kuva, mutta kuusi bodya valmistui tilkkulaatikon uumenista ja muutamasta isommastakin pätkästä.


Housuja valmistui sen sijaan seitsemät.


Oma lempparini on tämä Mutturallan keltainen kissakuosi. Bodyn kaavana on Jujunan Nooa, johon pidensin hieman haaraa ja hihoja, jotta body mahtuisi loppubodyajan. Sen pariksi ompelin mustat (minä!? Mustaa!?) collegehousut Ottobren Hop skip jump -kaavaa muokaten. Keltaiset collaripöksyt on Ottobren Young joggerit.Lillestoffin punahilkka on vuorostaan minulle harvinaisen harmaa, mutta veikeä. Tämän Nooa-bodyn parina ovat Paapiin punaisesta collegesta ommellut Hop skip jumpit niinikään.


Ihana Käpysen kuosi sai parikseen mustaa. Bodyssa kaavana Paapii ja mustat samat kuin yllä.


Samat mustat housut sopivat myös kisubodyn kaveriksi. Lisäksi pinkit Young joggerit, joihin ompelin röyhelöt taskunsuille.Samanlaiset överisöpöt collarit tuli tehtyä myös vaaleanpunaisesta - tähän malliin turhan kankeasta - collegesta. Niille pari löytyy jo kaapista.Paapiin karkin kaveriksi punaista raitaa vanhasta paidasta, kaava Paapiin kaavakirja lapsille -teoksesta. Alaosaksi sopii hyvin mustat, mutta vähintään yhtä hyvin punaiset collarit. Molemmat näistä malleista ovat meille vielä hieman reiluja, mutta eivätpähän jää heti pieneksi.Paapiin Reppunalleen lisäsin mustavalkeaa raitaa, joka on myös vanhasta paidasta.


Parittomiksi tulivat mustavalkeat neulehousut Jujunan Niklaksen kaavalla (nämä esittelinkin jo loppiaisen postauksessa). Kissakangas riitti vielä legginseihin Noshin kaavalla.


Saa nähdä, malttaako ompelua jättää tähän tässä koossa. Tuskin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!