sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Joululahjaksi muumisukat


On aika alkaa purkamaan kattavaa määrää joululahjaksi valmistuneiden kuvia. Pakko aloittaa yhdestä omasta suosikkilahjastani eli näistä rakkaalle ystävälle valmistuneista Muumi-sukista.


Sukkien kaavio löytyy yhdestä Novitan Muumi-teemaisesta erityisnumerosta. Aloitin neulomaan sukkia vajaiden kerien -laatikon antimin ja toteamaan, että arvioin sinisen määrän huonosti. Onneksi lähipiiristä löytyi muitakin vanhoja lankoja jemmanneita ja sukka sai parin.


Sukat on tehty Novitan Seitsemästä veljeksestä. Vasta nilkassa huomasin, ettei suosituslanka Muumitalo vastaakaan ko. lankaa, joten sovelsin jalkapöydän osan sopivaksi.


Kuvioneuleet tein muutoin langankierroin, paitsi mammaan on käytetty tikapuutekniikkaa. Punaiset raidat ja mustat viirut on silmukoitu jälkikäteen.


Varressa on valepalmikkoa, joka muuten tehtiin eri tavalla kuin olen sen aina tehnyt: Novitan ohjeessa sekä silmukan nosto että langankierto tapahtui samalla kierroksella.


Sukissa on vahvistettu kantapää.


Ja vaikka itse sanon, niistä tuli ihanat vaikkei käsiala nyt ollutkaan aivan täydellistä varsinkaan mamman kohdilla. Ja mikä tärkeintä, saaja tuntui tykkäävänsä ja tulleensa yllätetyksi.


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!