perjantai 23. tammikuuta 2015

Monsteripöksyt isolle ja pienelle


Törmäsin eräässä neulontaryhmässä jo viime vuoden puolella Monsterihousuihin, jotka vaikuttivat varsin hauskoilta. Eivätkän villahousut välttämättä kaikkein käytännöllisimmät ole, mutta eihän kaiken tarvitse aina ollakaan. Tekemisen ilo on ainakin suuri. Mietin vyötäröä tovin ja päätin kokeilla ohjeesta poiketen kuminauhavyötäröä, jonka kuja olisi siis neulottu joustinneuleella. 

Tein ensin isommat pöksyt vihreästä Novitan Seitsemän veljestä -langasta, jonka olen alunperin ostanut omaa neuletakkia varten. Ajattelin kuitenkin uhrata langan nyt housuihin (ja loput kerät sukkiin), kun en ole neuletakkia vielä tähän päivään mennessä saanut tehdyksi. Sinänsä väri olisi kyllä ollut aivan omiaan itsellenikin... Tykkään! Tein pöksyt ohjeen mukaan 86/92 cm kokoon, mutta täytyy myöntää, että ovat aika reilut tuota kokoa, enemmänkin 92 cm ellei suorastaan 98 cm. Leveyttä ja pituutta on reilusti, mutta toisaalta, onpa pidempi käyttöikä.

Isompien jälkeen tein pienemmät, koon 50/56 cm monsterit, mutta täytyy myöntää, että myös nämä vastaavat enemmänkin 62/68 cm kokoa, vaikka ohjeen mukaan ne tein. Aloitin pienemmät toisen sävyn vihreällä langalla, mutta kun lanka ei riittänyt, eikä minulla ollutkaan sitä enempää jemmassa, tein ensin raitoja samalla värillä kuin isommissa pöksyissä ja lopulta vaihdoin loppulahkeisiin värin kokonaan kyseiseen vihreään. Molempien suihin tarvitut (erisävyiset) punaiset ovat jämälankalaatikosta.

Tähän asti housujen tekeminen oli oikein mukavaa. Sitten täytyi jälleen poistua mukavuusalueen ulkopuolelle, päätellä lankoja ja ottaa virkkuukoukku esiin. Virkkasin monstereille silmät seiskaveikan jämistä sekä tein oman pään mukaisin pistoin monstereille hampaat: vauvamonsterille vain yhden, isommalle sitten jo useamman. Ompelin kujaan 30 mm kuminauhan vielä ja tadaa! Nyt ne ovat valmiit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!