sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vaatteita nukkevauvoille

Pitihän sitä jouluksi saada uudet vaatteet myös pikkuneidin vauvoille. Äitini kaivoi tovi sitten vanhoja vaatteitaan, sinänsä siistejä, mutta joko aikansa muuten eläneitä tai kärsineitä, joista sain hyvin tehtyä nukeille uusia vermeitä. Näin netissä kuvan BB-nukelle tehdyistä potkuhousuista ja päätin itsekin kokeilla. Muokkasin kaavaa Nuken omat vaatteet -kirjan kokopuvun kaavasta ja aika kiva potkareista tuli. Raitapaita taittui siis potkareiksi, joiden olalla on nepparit ja lahkeensuissa resorit. Sama paita riitti vielä mekoksi kaksoissiskolle.
Lempinuken, joka kulkee mukana ai-van kaik-ki-al-la, ylle piti saada tonttuinen asu jouluaatoksi. Asu valmistui vanhasta fleecetyynynpäällisestä. Mekkoon käytin samaisen kirjan paidan kaavaa ja helman leikkelin mieleni mukaan. Myssyn leikkasin ilman ohjeita. Resoria myssyn reunaan ja pitsiä mekon pääntielle. Tyynyssä olikin sopivasti tarrakiinnitys, jota hyödynsin mekon selkäosassa, ei tarvinnut erikseen alkaa kiinnityksen kanssa kikkailla.

Lisäksi kaksoset saivat vielä toisesta vanhasta paidasta potkarit, housut, paidan ja pipot, tätä paitaa ei sitten enää paljoa jäljelle jäänytkään. Aika kivat, vaikka paita oli niin kasari kuin suinkin mahdollista :) Myös resorit on hyödynnetty vanhasta paidasta.


Hauskat nukenvaatteet kirjasta neuloin joku aika sitten pitsineulepaidan nukelle, mutta sitä en olekaan aiemmin postannut mielestäni. Koko oli isolle nukelle eli aika hyvin BB:lle sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!