lauantai 13. elokuuta 2016

Kahden-paitakokeilu kirjasta Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin

Tällä viikolla oli oikea ilonpäivä, kun postiluukkuun kolahti uusi kirjarakkaus: Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin. Koot tuossa kirjassa ovat 128 cm - 170 cm pääasiassa tytöille, mutta kyllä muutama pojallekin sopisi. Mekkotehtaan kaavat ovat sen verran reiluja - tai itse tarpeeksi pieni - ja kaavakoot riittävät onnekseni itsellenikin. Olisin ehkä voinut käyttää 164 cm kaavaakin, mutta koska en ole makkarankuorien ystävä, ei kai tämä suurinkasn koko liian löysä ole.

Aiemmista Mekkotehtaista poiketen tästä kirjasta löytyy monipuolisesti kaavoja ja kirjan nimi jopa hämää. Lasten versio on vielä suunnitteluasteella ja naisten kirjasta olen käyttänyt kahta kaavaa, tässä rakastuin heti kouralliseen malleista. 

Ensikokeiluun pääsi Kahden-huppari, jonka sivusaumoja ei ole suoristettu. Valitsin kauluksen hupun sijaan. Tykkään mallista kovasti! Näitä voisi tehdä toisenkin, ehkä jopa vähän istuvampana. Kangas on (muistaakseni) Kangaskapinalta. Kaulus on vuoritettu pinkillä ja hihansuihin ja helmaan on laitettu samansävyn resoria.
Vielä on kesää jäljellä.

2 kommenttia:

  1. Minkäkokoinen olet? Siis pituus/ mitä kokoa yleensä käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen 164 cm ja 36 on juuri kokoni :) eli hyvin tarkka s.

      Poista

Kiitos kommentistasi!