sunnuntai 21. elokuuta 2016

Rakkautena Paapii


Paapii on minulle kohtalaisen tuore tuttavuus: törmäsin ensimmäisen kerran Paapiin kuoseihin muutama vuosi sitten FB:n ompeluryhmässä, mutta itselleni ensimmäiset Paapiin kuosit hankin vasta vuoden päivät sitten. Ensin kankaiden kova metrihinta tuntui ylivoimaiselta, eivätkä kuositkaan huutaneet nimeäni, mutta toisin on nyt: ei juuri kuosia, josta en pitäisi ja osasta pidänkin ylitse kaikkien muiden. Onhan metrihinta kova, mutta taustalla on kuitenkin kotimaisuus ja laadukkuus. Täytyy tunnustaa, että itse olen hyödyntänyt alet, Kankaiden yöstä nyt puhumattakaan. Ja taas toisaalta, saako kympin materiaalikustannuksilla laadukasta, kotimaista, uniikkiakin paitaa lapselle? Epäilen.

Tein jo alkukesästä itselleni mekon oranssinsävyisestä pätkästä, jonka olen napannut alennuskorista. Sävy vaati sulattelua, kuosihan on ihana, mutta kokonaisuus ei ole yhtään huono. Kaavan pohjana on Ruskamekko lyhennetyillä hihoilla. Kuminauhan pujoitus helmaan tuli viimein tehtyä, jes! Nyt saan töihin uuden mekon huomenna.


Tilkkulaatikosta tuli vastaan eräs kuosi ylitse muiden: Juhlat. Koska haluan nuokin kuosit tilkkupeittoon, päätin ommella isommat osat kankaasta ensin vaatteeksi. Eivät ne tosin kovin isoiksi vaatteiksi riittäneet, joten keltaisesta tuli Ottobre 3/06 kaavalla tehdyt potkarit kokoa 56 cm ja vaaleanpunaisesta raitaan ja yksiväriseen yhdistettynä Ottobren Warmly wrapped -kietaisubody koossa 62 cm. Kivat kaavat, mutta potkareiden olkien kanttaus kantinkääntäjällä on mahdotonta, kietaisubodyn kanttaamiseen taas ehdoton - mitä nyt meillä kääntäjän kanssa yhteistyössä oli ryppyjä rakkaudessa.
Nepparit ovat testin vuoksi Ebaysta. Ovat värillisiä (ja hyvin edullisia), mutta huonona puolena pihdit ovat kehnot Prymin luottoihin verrattuna. Näin äkkiseltään kiinnittyivät kyllä jämäkästi, etten nyt hirveästi haukkumaankaan pääse. Silti liputan Prymien puolesta.

Nuorempi neiti sai rikkkulaatikosta omaa, kun yksiväristä ja raitaa kaivoi seuraksi.


Iki-ihana Sammalpolku - myös suuri rakkauskuosini - päätyi toiseksi housunlahkeeksi aina niin rauhoittavan (mutta synkän) mustan pariksi. Kaava Ottobren Straight Stripes pidenneltynä sopivan kokoiseksi (koska laiska ei viiti kasvun myötä piirtää joka kokoa).Superihana Siiri keinuu -kuosi mintunsävyisenä muuntui Noshin paitakaavalla 92 cm paidaksi. Vähän mietityttääkö, tekeekö mustavalkea hiha paidan liian poikamaiseksi, mutta uskon paidan löytävän käyttäjän, jos se ei meillä käyttöön lähde.
Nyt saa leikata monta uutta tilkkua Paapiin kankaista tilkkupeittoprojektiin, jipii!

1 kommentti:

  1. Ihania ompeluksia!! Odottelen jo kuumeisesti lapsenlasta että pääsisin ompelemaan tämmöisiä 😃

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!