tiistai 6. kesäkuuta 2017

Loppupala scubaa: lisää bombereita


Ostin paikallisen Bellabitin palakorista kolme palaa scubaa ja ompelinkin meidän perheen naisille bombertakit ja nuorimmaiselle jumpsuitin. Kangasta jäi tuon operaation jälkeen ja kun äitini kovin ihastuikin takkiin, tein hälle oman. Ensin tarkoitus oli toisesta kankaasta, mutta mitä sitä uutta ostamaan, kun tätäkin oli juuri sopivasti jäljellä. 

Kun sitä sitten vieläkin jäi, tein nuorimmaisellekin takin. Vieläkin oli liian isoja paloja heitettäväksi, joten nukkekin sai jumpsuitin ja tilkuista nuorimmainen tossut oman jumpsuitinsa kanssa pidettäviksi. Ja sitten toki keksin, että juuri tästä kankaasta olisi pitänyt opetella tekemään babybootsit, mutta tässä vaiheessa ajatus tuli liian myöhään.


Äitini takkiin käytin Suuren käsityölehden 3/17 kaavaa ja kuopukselle 4/17. Molemmissa pieniä muokkauksia: aikuisen versiosta jätin etuosan resorin viereisen suikaleen taas tekemättä ja lapselle yhdistin etukappaleen yksiosaiseksi poistaen taskut. Kumpikin on vuoriton ja alavaraton.Tossuihin käytin 68 cm terällisen yökkärin kaavaa nilkosta alaspäin lisäten varteen resorit.Nuken jumppiksen kaava lienee alkujaan nuken vaatekirjasta, ehkä Nuken omat vaatteet -kirjan potkupuvun kaavasta jumppiseksi muokattuna.Ja nyt pääsemme samistelemaan oikein kolmessa aukupolvessa + nukke "neljännessä"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!