perjantai 27. huhtikuuta 2018

Letit


Jo tovin olen miettinyt, mihin käyttäisin hillottuja Vimman lettikuosejani. Tosimuodin tuntijoilla letit tuntuvat alkavan mennä jo ohi ja tulla korvista, mutta minä - jälleen hitaasti lämmenneenä - alan vasta päästä vauhtiin. 

Minulla oli isompi täysleveä pätkä neonkeltaista letticollaria sekä pienempi, epämääräinen pala. Aiemmin ompelin kuopukselle collarit ja koska esikoisella on Vimman baggyt kyseisessä värissä, täytyi keskimmäisenkin saada omat samistelunsa. Ensin ompelin kankaasta kuitenkin itselleni ihanan "kotoilumekon", johon voi kääriytyä illan myöhäistunneiksi sohvalle neuleen tai kirjan kanssa laskeutuessa.

Mekossani kaavapohjana on Ehta hieman levennettynä. Hihoihin en tehnyt pitkiä resoreita, mutta pitkät hihat sopivilla resoreilla. Housuissa on kaavana Papu, resorin sisällä on leveä kuminauha.Viisivuotias pääsi kameran taakse, suodaan pikkutäräykset anteeksi.


Talviperhosen kaavaa muokaten täyskelloksi tein Rose grassistä mekon esikoiselle. Onhan tämä nyt aika herkku! Olkafrillat jätin pois. Helma on rullapäärmeellä päärmätty. Pääntieb ja hihansuut kanttasin käsin samalla kankaalla. Tätä on vielä pätkä jäljellä tarkoituksena tehdä tunika itselle.
Vimman muuttomyynnistä sain 40 cm palan Unicornia ja sehän riitti juuri ja juuri kuopuksen paitaan. Ei ehkä kaikkein paras pohjaväri sormiruokailijalle, mutta se on elämää: pesukone pyörimään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!