maanantai 23. huhtikuuta 2018

Ruusukepipot


Olen jo pitkään ihastellut ruusukepipoja: kummitytön äiti oli tehnyt tytöilleen niin maailman kauneimmat pipot, eikä kaverinkaan päässä ollut ihanuus ollut yhtään huonompi. Ammatikseen ompeleva kaveri jakoi vinkkinsä pipojen tekemiseen, ja vihdoin rohkaisin mieleni kokeilla itsekin.

Pipon kaava on Jujunan basic for babies -kaavapaketista. Isoin koko tosin on 50 cm, joten tein vähän reilumman esikoiselle. Lyhensin pipon pituutta kolmisen senttiä, sillä en halunnut piposta roikkuvaa, vaan tein sen mitan vähennyksen jälkeen kaksinkertaisen. Frillaa varten leikkasin noin kolme senttimetriä leveää suikaletta, johon ompelin nurjalle puolen keskelle kaitaletta framilonin suoralla ompeleella. Nyt käytössäni oleva framilon on aika jäykkää, joten sitä sai venyttää kyllä ihan tosissaan. Tämän jälkeen mallailin ruusukkeen sijaintia. Aloin ommella frillaa ruusukkeen keskeltä suoralla kiinni samalla ommellen sitä kiekuraksi.
Tämä vihreäpohjainen oli varsin ohutta ja joka suuntaan joustavaa, kieltämättä ruusukkeen ompelu on helpompaa hieman jämäkämpään trikooseen. Tämä väriyhdistelmä on tosin minusta hyvin, hyvin herkullinen.


Nuorimmainen sai oranssin pipon hieman pienemmällä ruusukkeella. Ja tiedätkö. Ehkä tarvitsen tällaisen itsellenikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!