perjantai 13. heinäkuuta 2018

Hääpäivälahja


En ompele miehelle - vielä! - kovinkaan paljoa. Olen tehnyt hänelle yökkäreitä ja boksereita, mutta siihen se sitten onkin jäänyt. Hänkin on vaatteistaan ja tyylistään aika tarkka ja värimaailma on varsin musta ja valkea. Päätin kuitenkin näin viisivuotishääpäivän kunniaksi kaivaa ompelulaatikostani kaikki Starwars-kuosiset kankaat ja ommella ne hääpäivänlahjaan.


Kaikkien paitojen kaava on sama. Se on alunperin Ottobren yöpaitakaava, jolla olen ommellut miehelle aiemminkin. Hän saakin itse valita, ovatko paidat päivä- vai yökäytössä. Yökäytössä tämä kaava on ainakin aiemmin toiminut oikein kivasti. 

Kaikkiin tein pääntien kääntämällä kääntäjällä ja tikkaamalla peitetikkikoneella. Kahteen paidoista kantit on tehty myös hihanteille, yhteen kääntäen, koska kankaan riittävyys.Loppukankaat sekä yhden 40 cm korkean palan tein boksereiksi. Tilkut on ommeltu Kangaskapinan hyväksi todetulla bokserikaavalla, kokonainen kangas Jujunan bokserikaavaa muokaten. Kapinankaavallisiin ompelin bokserikuminauhaa vyötärölle, mutta Jujunassa nostin vyötäröä ja ompelin kuminauhaa taitteen sisään.Starwars-teemaa hääpäivänlahjassa tukivat myös Kärkkäisen pehmolelut. Liian helppoa ei lahjan saanti ollutkaan, sillä mies sai vanhempien lasten kanssa kuvasuunnistaa ympäri mökin tonttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!