maanantai 15. lokakuuta 2018

Kultainen iltapuku


Viime viikonloppuna siskostani tuli 16 vuoden nuorkauppakamariuran päätteeksi - tai pitäisikö kuitenki sanoa jatkoksi - senaattori. Sain kunnian ommella noihin bileisiin hälle iltapuvun. Onneksi olemme varsin samankokoisia, joten tein mekon itselleni, mutta hän saa vapaasti käyttää sitä, sillä ei iltapukujuhlia liiemmin ole itsellä näköpiirissä. Silti näitä pukuja on niin kiva silloin tällöin tehdä, vaikka tunteja kuluu toistakymmentä, hermoja, verta ja kyyneleitäkin toisinaan senkin edestä.Malliksi valikoitui Suuren käsityölehden hääpukukaava. Olen aiemmin tehnytkin kaavalla puvun itselleni (klik tästä), mutta nyt tein muutamia muutoksia: sekä etu- että takapuolelta otin keskimmäisen helmakappaleen pois sekä nostin kaula-aukkoa hieman ylemmäs.


Kankaaksi valikoitui kultainen tafti, jota löytyi iltapukujemmoista juuri riittävästi eli kolme metriä. Yläosa on vuoritettu samalla kankaalla, välissä on vielä tukeva puuvillavuori, johon luunauhat on ommeltu saumoihin kiinni. Helmaa on vuoritettu vain lanteille asti. Takana puvussa on piilovetoketju. Takana oleva vihreään taittava kultasifonki on Kangaskapinalta.


En juhlaa otatin muutaman pönötyskuvan, että varmasti on kuvia puhtaasta puvusta. Ulkokuvat on kuvattu juhlien jälkeen.2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!